Hlavní obsah

Ósakaová chce po návratu k tenisu vyhrát další grandslamy a startovat na OH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová se chce po více než roční pauze mimo WTA Tour vrátit mezi elitu. Šestadvacetiletá Japonka v rozhovoru pro televizi NHK uvedla, že chce rozšířit svou sbírku čtyř grandslamových titulů a startovat na olympijských hrách v Paříži.

Foto: Profimedia.cz

Japonská tenistka Naomi Ósakaová chystá návrat na okruh WTA.

Článek

Ósakaová, jež je od července matkou, nehrála od loňského září. Na tour se vrátí v lednu na turnaji v Brisbane a uvedla, že je před comebackem nervózní, ale také šťastná a netrpělivá.

„Chci vyhrát další grandslamy, nejlépe Roland Garros a Wimbledon, a také se zúčastnit olympijských her v Paříži,“ vyjmenovala Ósakaová dva grandslamy, na nichž se jí dosud dařilo nejméně. Postoupila tam nejdále do třetího kola.

Rodačka z Ósaky by ráda, kdyby se její hra vyvíjela. „V první kapitole své kariéry jsem hrála spíše instinktivně. Dnes chci být někým, kdo rozumí hře mnohem lépe,“ řekla.

Ósakaová v letech 2018-2021 vyhrála dvakrát Australian Open a dvakrát US Open. V roce 2019 se dostala na první místo žebříčku a v roce 2021 byla v Tokiu poslední členkou štafety s olympijským ohněm. Následně ale zažívala psychické problémy, rozhodla se dát přednost osobnímu životu a letos v létě porodila dceru Shai. „Líbí se mi pocit, že mám odpovědnost starat se o Shai a ukázat ji světu. Cítím, že budu hrát pro ni,“ uvedla.

Reklama

Související témata: