Hlavní obsah

Ósakaová po brzkém konci na olympiádě nebude hrát v Montrealu

Montreal

Světová tenisová dvojka Naomi Ósakaová se po olympijských hrách na okruh WTA zatím nevrátí. Pořadatelé turnaje v Montrealu, který začne v pondělí, dnes informovali o odstoupení japonské hvězdy, která na domácí olympiádě v Tokiu vypadla v osmifinále s Markétou Vondroušovou. Z elitní desítky se v Kanadě nepředstaví ani Sofia Keninová či Iga Šwiateková, naopak řada Češek se startem počítá.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Japonská hvězda Naomi Ósakaová na olympiádě.

Článek

Ósakaová před olympiádou hrála naposledy na Roland Garros, z kterého po prvním kole odstoupila. Před pařížským grandslamem oznámila, že nebude mluvit s novináři na tiskových konferencích, protože se chce vyhnout stresu. Na olympiádě poté nečekaně zapálila při slavnostním zahájení oheň, ale samotný turnaj se jí nepovedl.

Nasazenou jedničkou na National Bank Open v Montrealu bude světová trojka Aryna Sabalenková z Běloruska, hrát by měly například i Vondroušová, její finálová přemožitelka z tokijských her Švýcarka Belinda Bencicová nebo deblové šampionky Kateřina Siniaková i Barbora Krejčíková. Po odstoupení Ósakaové či zraněné Keninové se dostala do hlavní soutěže Marie Bouzková. Po zranění lýtka by se měla v Kanadě na okruh vrátit Rumunka Simona Halepová.

Reklama

Související témata: