Hlavní obsah

Ostrava ulovila finalistku Wimbledonu, přijede i česká hvězdička

Bývalá wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová z Kanady nebo loňská vítězka juniorského Roland Garros Linda Nosková jsou dalšími potvrzenými účastnicemi říjnového tenisového turnaje v Ostravě. Organizátoři Agel Open 2022 o tom informovali po středeční uzávěrce přihlášek. Turnaj kategorie WTA 500 startuje kvalifikací 1. října. Hlavní soutěž, v níž figuruje světová jednička Polka Iga Šwiateková, začne o dva dny později.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

"Rýsuje se nám neskutečně silná kvalifikace," uvedl v tiskové zprávě majitel pořádající společnost Perinvest Tomáš Petera. "Jsou v ní tenistky, které by se jinde neměly problém dostat přímo do hlavní soutěže. Hned deset z nich v současnosti patří do světové špičky," doplnil Petera.

Vedle Bouchardové a sedmnáctileté Noskové se do turnaje přihlásila nedávná přemožitelka Sereny Williamsové z US Open Australanka Ajla Tomljanovicová. Hrát by měla také Číňanka Čang Šuaj nebo vítězka dvou letošních turnajů Američanka Bernarda Peraová. Divokou kartu do kvalifikace získala současná jednička juniorského žebříčku Lucie Havlíčková.

Hlavní hvězdou turnaje bude první hráčka světa a čerstvá vítězka US Open Šwiateková. "Mít v pavouku někoho takového je sen každého diváka i pořadatele," uvedl Petera. Přihlášena je také Řekyně Maria Sakkariová, Španělka Paula Badosaová, Ruska Darja Kasatkinová, Britka Emma Raducanuová, Švýcarka Belinda Bencicová nebo obhájkyně loňského triumfu Estonka Anett Kontaveitová.

K hlavním českým nadějím bude patřit čtvrtfinalistka US Open Karolína Plíšková, loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková nebo Karolína Muchová. "V Ostravě budu hrát po dvou letech a už teď se moc těším. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu a doufám, že tu bude zase skvělá atmosféra," uvedla Plíšková.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal. Na kvalifikaci stojí 100 korun, na první dvě kola se cena pohybuje od 300 do 400 korun. Od čtvrtfinále do finále vyjdou lístky na 400 až 500 korun. Finále se uskuteční v neděli 9. října.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík