Hlavní obsah

Ostuda z Wimbledonu nestačila. Koupím si auta a domy, o nichž můžete jen snít, chvástá se Tomic

Talentu pobral požehnaně, jenže zápal pro hru mu už dlouhou dobu zoufale chybí a nabubřelé povahy uvadající tenisové hvězdičky Bernarda Tomice mají po krk i v domovské Austrálii. Po ostudě na letošním Wimbledonu naštval sportovní fanoušky také rozhovorem v australské televizi.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Australan Bernard Tomic se rozloučil s Wimbledonem hned v 1. kole.

Článek

Loni nakoukl do elitní světové dvacítky, jenže teď se krčí až na konci sedmé desítky žebříčku ATP. Ve Wimbledonu se postaral o pořádný poprask, když po porážce v úvodním kole od Němce Mischy Zvereva prohlásil: „Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný."

Jeho verdikt odsoudily tenisové osobnosti v čele s Martinou Navrátilovou a někteří Australané ho dokonce vybízeli, aby si změnil občanství a přestal dělat úspěšnému sportovnímu národu ostudu.

Musíte si zvyknout, radí

Nezůstalo jen u slov. Po zmíněném extempore v All England Clubu dostal problémový hráč pokutu 15 tisíc dolarů a následně mu vypověděla sponzorskou smlouvu firma Head, která mu dodávala rakety.

Ani poté ale své vystupování rodák ze Stuttgartu se sídlem v Monte Carlu nepřehodnotil.

„Nemůžu změnit názory mých kritiků. Ani já se nebudu měnit. Jsem, kdo jsem a dělám, co dělám. Nakonec, když se jim to (chování) nelíbí, měli by si na to raději zvyknout," prohlásil v rozhovoru pro stanici Channel Seven.

Za kritikou podle něj stojí hlavně závist. „Nejspíš mě nemáte rádi, ale já už ve 24 letech mám tolik, že vy o tom nemůžete ani snít. Klidně mě nesnášejte, ale zatímco vy můžete o svém vysněném autu a domu jen přemýšlet, já jdu a koupím si je," dodal.

Tomic vydělal za dosavadní kariéru jen na prize money 5,2 miliónu dolarů, cca 120 miliónů korun.

Reklama

Související témata: