Hlavní obsah

Ovace a slzy! Manželka donesla loučící se legendě na kurt maličkého synka s dudlíkem

Madrid

Konec, už ani úder. Jen dojetí, slzy, objímání s nejbližšími. A proslov na závěr pozoruhodné kariéry. Španěl David Ferrer dohrál na okruhu ATP. Jeho snažení skončilo porážkou ve druhém kole v Madridu s Němcem Alexanderem Zverevem. Bývalý třetí hráč žebříčku se loučil za bouřlivých ovací, fanouškům děkoval v jedenáctiminutovém proslovu. Manželka Marta mu na kurt v dojemném večeru donesla i maličkého synka Lea s dudlíkem.

David Ferrer se rozloučil s úspěšnou tenisovou kariérouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

"Nečekal jsem, že bych mohl zažít takovou rozlučku," říkal ve středečním pozdním večeru finalista Roland Garros 2013 madridskému publiku, které se na tenisové poměry nebývale rozparádilo. "Ferru! Ferru! Ferru!" hnali naposledy fanoušci španělského borce, jindy tvrdého bojovníka, který rázem byl zcela naměkko.

„To, že lidé tady kvůli mně zůstanou dlouho do noci, i když jdou druhý den do práce, mi navždy zůstane v hlavě a srdci," pokračoval sedmatřicetiletý borec, který letos hrál jen na vybraných turnajích a rozlučkovou sérii směřoval do španělské metropole.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španěl David Ferrer při utkání s krajanem Robertem Bautistou Agutem.

V prvním kole ještě vyřadil krajana Roberta Bautistu, pak už ale v Caja Mágica nestačil na třetího nasazeného Zvereva, podlehl mu 4:6 a 1:6. K 27 vítězným turnajům ATP už další nepřidá. Zaznamenal celkem 733 vítězství v 1111 zápasech.

Bouřlivé ovace si vysloužil opakovaně už v průběhu zápasu. Fanoušky k nim vyzýval i Zverev, Ferrerův obdivovatel, jenž si pak natáčel na mobil ceremonii. "Pro mě je to nejrespektovanější hráč na tour a jeden z nejoblíbenějších. Bude nám chybět," pravil jednadvacetiletý Zverev.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španěl David Ferrer (vpravo) po posledním zápase kariéry s Němcem Alexanderem Zverevem.

Ferrer nikdy nezískal grandslamový titul, ale do včera by pátý nejlepší z aktivních hráčů za čtveřicí velikánů, kterou tvoří Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic a Andy Murray.

Na kurtu též děkoval rodině, trenérovi Javieru Pilesovi a hlavně fanouškům. "Nikdy jsem nevyhrál tady v Madridu. Nikdy jsem nevyhrál Roland Garros. Nikdy jsem nevyhrál turnaje, které bych býval vyhrál rád. Trofeje doma mám, ale jsou to jen trofeje, materiální věci. Co si ale skutečně odnesu, je láska, kterou jste mi dali," uvedl na závěr své dvacetileté kariéry Ferrer.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španěl David Ferrer nad hlavami přátel po posledním zápase kariéry.

Reklama

Související témata: