Hlavní obsah

Válka na Ukrajině si vyžádala první oběti z řad sportovců. Zemřel devatenáctiletý biatlonový talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská invaze na Ukrajinu si již vyžádala mnoho životů. Hrůzné scény, kdy umírají vojáci i civilisté, děsí celý svět a vše jen umocňují zprávy o počtu obětí. Mezi těmi, kteří se rozhodli bránit Ukrajinu se zbraní v ruce, je i mnoho známých sportovců. Jeden z nich, teprve devatenáctiletý biatlonový talent Jevhen Malyšev, zaplatil za svou odvahu postavit se agresorům životem. Už dříve zemřeli také dva mladí profesionální fotbalisté.

Foto: @SoukupDavid, Twitter

Ukrajinský biatlonový reprezentant Jevhen Malyšev.

Článek

Mohl bojovat o medaile na juniorském šampionátu v americkém Soldier Hollow, on si však vybral zcela jiný boj, boj v pravém slova smyslu. Biatlonista Jevhen Malyšev loni vstoupil do armády a před pár dny, po ruské vojenské invazi na Ukrajinu, odešel na frontu bránit svou vlast. Nyní sportovní svět zarmoutila velmi smutná zpráva. Mladý závodník už se však nikdy nevrátí, protože padl v boji s nepřítelem. Úmrtí devatenáctiletého talentovaného sportovce potvrdil Ukrajinský biatlonový svaz.

Malyšev není jedinou obětí války z řad sportovců. O život při obraně Kyjeva přišel i jednadvacetiletý fotbalista akademie klubu Karpaty Lvov Vitalij Sapylo. O čtyři roky starší Dmytryj Martyněnko, hráč druholigového fotbalového FC Hostomel a nejlepší střelec soutěže, zemřel společně se svou maminkou poté, co se jejich dům stal terčem bombardování.

Ve válce na Ukrajině bojuje celá řada sportovců, například bývalí slavní boxeři bratři Kličkové nebo tenista Sergej Stachovskij.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články