Hlavní obsah

Parádní gesto vycházející hvězdy. Tenista zastavil zápas, kolabující sběračku odnesl v náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k největším talentům světového tenisu. Stále teprve sedmnáctiletý čínský mladík Ťü-čcheng Šang však ukázal, že jeho svět se netočí jen kolem prostoru ohraničeného bílými čárami. Na turnaji v americkém Lexingtonu svou duchapřítomností uchránil od kolapsu jednu ze sběraček.

Foto: Profimedia.cz

Ťü-čcheng Šang patří k největším tenisovým nadějím

Článek

Je nejlidnatější zemí světa, přesto Čína s výjimkou dvojnásobné wimbledonské šampionky Li Na, která to dotáhla až na druhé místo světa, stále hledá opravdovou tenisovou hvězdu.

Ale že se téměř 1,5miliardový národ může brzy dočkat, ukazuje právě sedmnáctiletý Ťü-čcheng Šang - úřadující juniorská světová jednička. Mladičkému tenistovi patří ve světovém žebříčku 344. příčka, mezi čínskými hráči je třetí, jeho potenciál ho však podle expertů řadí k budoucím superstar.

Své tenisové kvality předvádí rodák z Pekingu na probíhajícím challengeru v americkém Lexingtonu. V prvním kole si poradil s domácí nadějí Stafanem Dostanicem, mnohem více však v paměti diváků zůstane jeho čin v průběhu třetího setu.

Po jedné z výměn si čínský tenista všiml nekoordinovaných pohybů mladé sběračky a po krátkém hovoru dezorientovanou dívku odnesl v náručí na lavičku.

Za nevolností mladé slečny stálo s největší pravděpodobností obrovské horko, za kterého se zápas v Lexintonu odehrával. Vše navíc násobil tvrdý povrch kurtu a pražící slunce, jemuž byla dívka vystavena.

"Nádherná ukázka sportovního ducha," ocenil chování vycházející hvězdy komentátor přenosu. V podobném duchu se nesly i další příspěvky fanoušků na sociálních sítích.

Dívce se první pomoci dostalo ještě na kurtu. Ťü-čcheng Šang jí okamžitě poskytl láhev s vodou, za krk dal ledový obklad, o zbytek se postaral turnajový lékař. Sběračka se po pár minutách za pomoci fyzioterapeuta odebrala do šaten, kde se jí dostalo dalšího vyšetření. Podle dostupných informací by měla být v pořádku.

Ťü-čcheng Šang se nepříjemnou událostí nenechal rozhodit, zápas proti domácímu tenistovi dovedl do vítězného konce a postoupil do druhého kola. Ani v něm se jeho cesta nezastavila, když si ve dvou setech poradil s bývalým 67.hráčem světa Kazachem Michailem Kukuškinem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík