Hlavní obsah

Paříž tleskala Strýcové. Bojovná Češka ovládla neuvěřitelnou výměnu

Paříž

Český tenis prožil v pátek na French Open černý den, i přes porážky a vyřazení však české hráčky stihly předvést i parádní momenty. Celý tenisový svět upoutala především neuvěřitelná pohyblivost a bojovnost Barbory Strýcové v utkání s nasazenou dvojkou turnaje Agnieszkou Radwaňskou (2:6, 7:6, 2:6).

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Barbora Strýcová odvrací tažký míč v utkání s Polkou Radwaňskou.

Článek

Polka vyhrála úvodní sadu a ve druhé už vedla 3:0, když za stavu 15:15 plzeňská rodačka dokázala, že opravdu o každý míček stojí za to bojovat.

Strýcová při náběhu na síť s vypětím všech sil odvrátila nepříjemný pokus Polky o prohoz. Spadla však při tom na zem, jenže to samé se přihodilo i Radwaňské při snaze vítězný míč, který Češka díky bleskové reakci takřka vsedě k překvapení všech odvrátila. Následně si mohla vychutnat sama vítězný úder do zcela odkrytého kurtu.

Následoval pochopitelně bouřlivý potlesk. „Co se to jen stalo? Ninja jednotka na kurtu Suzanne Lenglenové," okomentoval kousek oficiální twitterový účet French Open.

Strýcová se i díky tomuto míči nadechla k velkému obratu ve druhé sadě, kterou nakonec vyhrála v tie breaku. Rozhodující dějství ale přece jen ovládla favorizovaná Polka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články