Hlavní obsah

Pegulaová kritizovala madridské organizátory, nenechali ji po finále promluvit

Světová trojka Jessica Pegulaová zkritizovala pořadatele tenisového turnaje v Madridu z minulého týdne. Po finále čtyřhry totiž neměly hráčky možnost promluvit k divákům.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Americká tenistka Jessica Pegulaová

Článek

Pegulaová s krajankou Coco Gauffovou v nedělním finále prohrály s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a Brazilkou Beatriz Haddad Maiovou ve dvou setech 1:6 a 4:6. Ani jedna z hráček ale po zápase nedostala šanci promluvit k divákům, na rozdíl od aktérů mužského finále čtyřhry o den dříve.

„Co se stalo v Madridu, je opravdu zklamání. Měla jsem pocit, že k něčemu dojde," řekla  Pegulaová novinářům na turnaji v Římě. „Jestli jsem věděla, že neubudu moct promluvit? Ne, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela, nikdy v životě. Nevím, v jakém všichni žili století, když dělali tohle rozhodnutí," dodala Američanka. Zástupci turnaje její výroky pro BBC nekomentovali.

Gauffová uvedla, že nešlo přímo o samotnou řeč. „Byla jsem ve finále vícekrát, takže o tom to není. Jde spíš o princip, aby se v budoucnu nestalo dalším dívkám, že jim tu šanci vezmou," řekla světová pětka.

Azarenková reagovala na událost na twitteru: „Bylo těžké (synovi) Leovi vysvětlit, proč ho maminka po předání trofeje nepozdravila," napsala běloruská tenistka.

Reklama

Související témata:
  6 : 4, 6 : 2 Siniaková - Brancacciová 6 : 4, 6 : 2 konec
20240508T15 : 40:00+0200
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková
Brancacciová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články