Hlavní obsah

Pennettaová si přeje na fedcupový duel s Češkami plné tribuny

ŘÍM

Italské tenistky nechtějí podcenit český výběr, i když jsou favoritkami nadcházejícího semifinále Fed Cupu. Jednička Flavia Pennettaová doufá, že je přijde v Římě povzbudit co nejvíce fanoušků, aby domácímu týmu pomohli k postupu do finále.

Foto: Sergio Torres, ČTK/AP

Italská fedcupová reprezentantka Flavia Pennettaová

Článek

"Papírově jsme favoritky a snad vyhrajeme. Chceme zase do finále, ale je jasné, že to s Češkami nebude snadné," řekla světová patnáctka Pennettaová italským médiím. "Musíme k zápasu přistupovat s pokorou, respektem a velmi pozorně," dodal kapitán Corrado Barazzutti.

Na stadiónu Foro Italico, který má kapacitu čtyři tisíce míst, se bude hrát Fed Cup poprvé. "A já doufám, že nás přijde podpořit hodně fanoušků, protože máme velkou šanci uspět," řekla Pennettaová.

Společně s Pennetaovou jsou v týmu sedmnáctá hráčka světa Francesca Schiavoneová a sehrané deblistky Roberta Vinciová a Sara Erraniová. Ve fedcupovém žebříčku jsou Italky druhým rokem jedničkami. "Holky jsou skvělý tým, jsou silný tým a já vím proč. Nejen ve Fed Cupu, ale i běžně na turnajích k sobě mají blízko a pomáhají si," uvedl Barazzutti.

Tým si zaslouží pomník

Z posledních čtyř ročníků Fed Cupu postoupily Italky třikrát do finále a dvakrát se radovaly z titulu (2006 a 2009). Vinciová ještě neprohrála fedcupovou čtyřhru, a to jich má za sebou již patnáct. "Tenhle tým už si skoro zaslouží pomník," vtipkoval kapitán.

Všechny domácí hráčky navíc přijely do italské metropole povzbuzeny skvělým vstupem do antukové sezóny. Schiavoneová vyhrála v Barceloně, Pennettaová v Marbelle a Vinciová s Erraniovou ovládly v obou městech čtyřhru. "Úspěch nám dodal sebevědomí," usmála se Pennettaová, první Italka, která se dostala do elitní desítky světového žebříčku WTA.

Finálový soupeř Italek nebo Češek ve finále Fed Cupu vzejde z duelu Američanek s Ruskami. Pennettaová nechtěla dopředu spekulovat, koho by raději v duelu o titul vyzvala. "Na to nemyslím. Teď se soustředíme na Češky, to je aktuální výzva," řekla Italka.

Reklama

Související témata: