Hlavní obsah

Plíšková si rovnala údery, den volna uvítala

Singapur

V dobré náladě absolvovala tenistka Karolína Plíšková trénink před semifinále Turnaje mistryň. Soupeřku pro boj o finále se v Singapuru dozví až krátce před usnutím, ale její jméno neřešila.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň

Článek

V tréninkové hale si Plíšková zahrála hodinu. Měla k dispozici sparingpartnera z místního klubu a z její australské trenérky Rennae Stubbsová opět sršela energie a optimismus. Když to šlo, s Plíškovou si plácla a hráčku pochválila.

"Byl to poslední větší trénink, trošičku si srovnat údery a dát nějaký servis. Tady už se stejně nic moc velkého nenatrénuje. Jde o pohodu," řekla Plíšková.

Den volna se hodí

Šestadvacetiletá tenistka hraje šestý týden v řadě. Na Masters si zajistila účast v semifinále výhrami nad Dánkou Caroline Wozniackou a Petrou Kvitovou, kterou na turnaji porazila poprvé. Po čtvrteční výhře nad krajankou se dnes cítila trochu unaveně. "Den volna se tak docela hodí. Mohla jsem se vyspat a udělat si plán podle sebe. Vyšlo to dobře, že nemám zápas hned druhý den a věřím, že budu dobrá," uvedla.

Její soupeřkou v semifinále bude buď Američanka Sloane Stephensová, nebo Nizozemka Kiki Bertensová. Rozhodne o tom poslední zápas skupin. "Možná se podívám, pokud nebudeme zrovna na jídle. Ale je mi to víceméně jedno, nechám to na nich. Stejně to neovlivním. Nevím, kdo co musí uhrát," řekla Plíšková.

Stephensovou s Kerberovou si ujít nenechá

Zápas Stephensové s Němkou Angelique Kerberovou si ale nejspíš ujít nenechá, je totiž náruživá tenisová divačka. "Mám tenis ráda a při sledování si hru užívám. Koukám se na něj odmalička, raději třeba než na filmy," prozradila rodačka z Loun.

Viděla většinu zápasů v Singapuru, v kterých sama nefigurovala. Baví ji, že na vrcholu roku jsou utkání vyrovnaná. "Těžko se dá odhadnout vítězka do posledního míče. Každá může porazit každou a je to zábavné sledovat. Tenis je krásný, každý může vyhrát," řekla Plíšková.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori