Hlavní obsah

Podivný ukrajinsko-ruský souboj. Tenistky předvedly zápas plný zmaru

Byl to zápas, který by za normálních okolností zůstal pravděpodobně nepovšimnut. Duel druhého kola menšího turnaje v Chua Chin v Thajsku mezi favorizovanou Ruskou Annou Kalinskou a její ukrajinskou soupeřkou Lesiou Tsurenkovovou nabídl mač, který nebyl zrovna aspirantem na tenisovou show. Po necelých dvou a půl hodinách boje nakonec slavila vítězství po setech 6:0, 6:7 a 6:4 Ukrajinka, fanoušci však měli jasno. „Jeden z nejhorších zápasů, jaký jsem kdy viděl," psal jeden z nich na sociálních sítích. A zdaleka nebyl sám.

Foto: Profimedia.cz

Ruská tenistka Anna Kalinská na archivním snímku

Článek

Do boje o čtvrtfinále turnaje kategorie „250" nastupovala jako favoritka čtyřiadvacetiletá Anna Kalinská, které patří v žebříčku 53. místo. Její o devět let starší soupeřka Lesia Tsurenkovová, 136. hráčka světa, však ukázala, proč jí před třemi lety patřila pozice v třetí desítce. Svou ruskou soupeřku nenechala v prvním setu vyhrát jediný servis a slavila triumf 6:0.

Totální tenisový zmar na podání od obou tenistek však přenesla druhá sada. Tu nakonec v tiebreaku vyhrála Kalinská, mnohem zajímavější údaj ale přinesla skutečnost, že z dvanácti odehraných gamů si své podání udržely obě tenistky dohromady jen ve dvou případech. Rusce se to navíc povedlo až za stavu 5:4 pro Tsurenkovovou, v té době měla za sebou sedm gamů prohraných při vlastních servisech.

A ani závěrečná sada reklamou na tenis zrovna nebyla. Trápící se hráčky dál vesele prohrávaly jedno podání za druhým. O chlup jistější však nakonec byla přece jen Tsurenkovová, která závěrečnou sadu získala poměrem 6:4.

Ruska tak končila zápas s tím, že ze čtrnácti gamů při svém podání vyhrála pouhé tři, její soupeřka pak měla bilanci vyrovnanou 7:7. Mizerný den Kalinské na servisu dokresluje i další statistika. Podle ní Ruska dostala do kurtu jen každé druhé podání, po kterém měla úspěšnost získaných bodů rovných 50 procent. Po druhém servisu pak vyhrála jen každý třetí míč.

„Tohle fakt nechcete, byl to obyčejný cirkus," ocenil výkon obou hráček jeden z fanoušků na sociálních sítích. A přidal se i další. „Konečně je konec, byl to jasně nejhorší zápas letošního roku. Nic ho snad ani nemůže překonat."

Reklama

Související témata: