Hlavní obsah

Policie může vyhostit další dva ruské tenisty

Další dva ruské tenisty může vyhostit cizinecká policie z území České republiky. Zatímco tenisový turnaj WTA v Praze začal bez hráček z Ruska a Běloruska, kvalifikaci challengeru v Liberci dnes rozehráli ruští tenisté Kirill Kivatcev a Děnis Klok. Ředitel turnaje Tomáš Trsek na webu iDNES.cz uvedl, že pořadatelé po sobotním rozlosování informovali Národní sportovní agenturu a v současnosti spolupracují s cizineckou policií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Do přihlášek hráčů nemůžeme zasahovat. Včera po vylosování jsme informovali NSA a ta cizineckou policii. Ta je s námi celý den v kontaktu a přímo s hráči bude řešit jejich dokumenty, které musí předložit. A buďto na turnaji skončí a budou deportováni, nebo budou pokračovat," řekl serveru Trsek.

V pavouku turnaje žen na pražské Spartě není žádná z původně přihlášených ruských a běloruských hráček. Jednu z nich ve čtvrtek vpodvečer cizinecká policie na ruzyňském letišti nevpustila do Česka na základě vládního nařízení o zákazu startu ruských a běloruských sportovců v tuzemsku kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

Nad krokem českých orgánů se pozastavila ženská tenisová asociace WTA, která připomněla, že ruské a běloruské hráčky stejně jako jejich mužští kolegové na turnajích nastupují pod neutrální vlajkou.

Reklama

Související témata:
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 19 : 15
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová