Hlavní obsah

Povzbudivá slova chvály od bývalé světové jedničky pro šampionku US Open: Dokážeš to, budeš ještě silnější!

Kluž/Praha

Svým senzačním triumfem na US Open se zapsala do dějin bílého sportu jako jedna z nejsenzačnějších vítězek grandslamového turnaje. Osmnáctiletá Britka Emma Raducanuová boduje na všech frontách, a teď se dočkala ocenění i od svého idolu, bývalé světové jedničky Simony Halepové.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Britská tenistka Emma Raducanuová.

Článek

„Je super milá," řekla Halepová na adresu britské tenistky. Vítězka French Open z roku 2018 a Wimbledonu o rok později byla hráčkou, kterou Raducanuová zbožňovala ve svých začátcích. Nyní se obě tenistky mohou společně potkat na kurtu, pokud obě postoupí do semifinále turnaje WTA v Kluži.

I rumunská tenistka Halepová byla triumfem mladé Britky ohromena. Věří, že nyní 23. hráčka žebříčku WTA má dostatečnou psychickou sílu a takové herní schopnosti, aby na triumf navázala a pokračovala ve skvělých výkonech celou kariéru.

„To, čeho Emma dosáhla, je neuvěřitelné a je to jen její zásluha, protože v New Yorku hrála dobře všechny své zápasy," řekla. „Její mentalita byla velmi silná. Předváděla skvělý tenis, byla velmi rychlá, hrála blízko základní čáry a pohybovala se skvěle," pěje ódy Rumunka.

„Grandslamového vítězství už dosáhla a je schopná dosáhnout všeho," věří Raducanuové. Predikuje jí, že se snadno, a také mnohem dříve, než si všichni myslí, může dostat do top 10 hráček světa.

„Má před sebou zářnou budoucnost a určitě bude jednou z nejlepších hráček světa," uvedla Halepová. Také chápe, že Raducanuová je mladá a že tlak, který na ní teď je vyvíjen, je těžké snést. Podle ní potřebuje čas, aby zjistila, jak to ve světě velkého tenisu chodí. „Pak bude silnější, mnohem silnější."

Reklama

Související témata: