Hlavní obsah

Před Australian Open se bude v Austrálii hrát až 17 turnajů

Program přípravných zápasů před lednovým Australian Open bude na začátku příštího roku v Austrálii na rozdíl od letoška bohatý. V Sydney odstartuje 1. ledna ATP Cup, hrát se bude i v Adelaide či Melbourne. V dějišti úvodního grandslamového turnaje sezony se tentokrát uskuteční i kvalifikace Australian Open, která se letos hrála kvůli koronavirovým opatřením v zahraničí. Celkem je podle šéfa australského svazu Craiga Tileyho v plánu rekordních 17 turnajů.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Tenisté budou mít před Australian Open na výběr ze 17 turnajů (ilustrační foto)

Článek

"Je strašně důležité, aby se ti nejlepší světoví hráči předvedli po celé zemi, inspirovali další generaci tenistů, zvedli zájem a radost ze sportu," řekl Tiley. Vedle akcí ATP a WTA se počítá i s exhibicemi.

ATP Cup s dotací 10 milionů dolarů zahájí australskou sezonu od 1. do 9. ledna, poté bude Sydney hostit další turnaj ATP a WTA. Adelaide uspořádá čtyři turnaje mužů a žen navazující na sebe od 2. do 15. ledna, v Melbourne Parku se budou před Australian Open hrát tři turnaje od 3. do 9. ledna. Následovat bude kvalifikace a poté od 17. ledna začne hlavní grandslamová soutěž.

V letošní sezoně se přípravné turnaje v Austrálii včetně ATP Cupu odehrály kvůli přísným hygienickým opatřením všechny v Melbourne, kde byli hráči od počátku po absolvování karantény uzavřeni v bublině. Tiley opět zopakoval, že všichni hráči, kteří chtějí v roce 2022 startovat na Australian Open, musejí být očkovaní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články