Hlavní obsah

Přepych a luxus v každém detailu. Jak vypadá panství Rogera Federera?

Je považován za nejslavnějšího tenistu historie. Přesto by Roger Federer rád ke svým rekordním dvaceti grandslamovým titulům přidal ještě aspoň jeden. Fenomenální Švýcar si ale stejně jako další hráči a hráčky musí na restart sezony počkat. Volné chvíle však může trávit v podmínkách, o kterých se může drtivé většině ostatních jen zdát. Jeho vila za téměř 200 milionů korun je toho důkazem.

Foto: Sport.cz

Roger Federer žije se svou rodinou v luxusním sídle na břehu Ženevského jezera.

Článek
Fotogalerie

Na tenisovém okruhu se Roger Federer prohání jako profesionál už téměř dvaadvacet let. Za tu dobu stihl ovládnout 103 turnajů včetně zmiňovaných dvaceti grandslamů. Na odměnách si připsal příjemných 130 milionů dolarů (asi 3,2 miliardy korun), sponzorské smlouvy mu pak zajistily příjmy ještě větší.

A tak není divu, že zaplatit za luxusní rezidenci na břehu Curyšského jezera zhruba 200 milionů korun není pro Švýcara žádným velkým problémem. Prosklený luxus poskytuje úchvatný pohled nejen na samotné jezero, ale i na alpské vrcholky. A ani o nedostatek místa se jeho manželka Mirka se čtyřmi dětmi bát nemusí, zhruba 500 metrů čtverečních poskytuje dostatečné pohodlí a prostor.

Foto: Sport.cz

Terasa domu Rogera Federera na břehu Ženevského jezera

Luxusní apartmán je rozdělen na dvě poloviny, v jedné žije Federer se svou rodinou, ve druhé rodiče švýcarské legendy Robert a Lynnete.

Federer s manželkou Mirkou a čtyřmi dětmi obývá šest pokojů, k dispozici je rodině i obří terasa s bazénem a obrovskou skleněnou kopulí, která se tyčí nad obývacím pokojem.

Že v útrobách najdete kompletně vybavenou posilovnu, spa a další plavecký bazén, není třeba dodávat. A místo pro hosty? Těm je kromě luxusních pokojů k dispozici i podzemní parkoviště.

Foto: Sport.cz

Luxusně zařízený interiér s krbem.

Místo samozřejmě nevybral tenisový génius náhodou. Kromě nádherného okolí je důležitý i fakt, že komplex se nachází ve švýcarském daňovém ráji Wollerau, kde tak není o slavné osobnosti ze všech odvětví nouze.

V sousedství své panství vystavěla například legenda formule 1 Kimi Raikkonen či jeho slavný soupeř Felipe Massa.

Reklama