Hlavní obsah

Příprava bez rakety. Muchovou před Turnajem mistryň pořád zlobí zápěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když se Karolína Muchová loni zřítila ve světovém žebříčku až do třetí stovky, těžko by ji napadlo, že si letos zahraje Turnaj mistryň. Příjemné starosti před cestou do Cancúnu teď ale devítce WTA komplikuje zraněné zápěstí, kvůli kterému od semifinále US Open nehrála žádný zápas.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Karolína Muchová na tiskové konferenci

Článek

„Trápí mě bolest v pravém zápěstí, ve čtvrtek ráno jsem ale od doktora dostala zelenou, že budu moct zase začít s raketou. Není to ideální, ale věřím, že budu schopna odjet a hrát,“ líčila Muchová na pražském setkání s novináři.

Jistotu startu v Mexiku získala finalistka French Open až během asijské tour, když o teoretickou naději přišla Řekyně Maria Sakkariová. Muchová, i když zdravotně indisponovaná, dokonce odcestovala do Číny, kde byla v případě nutnosti odhodlaná nastoupit a získat potřebné body. Nakonec to nebylo nutné.

„Na výlet do Číny se snažím zapomenout,“ pousmála se 27letá tenistka. „Doktoři mi řekli, že je možné jít přes bolest a budu schopná odehrát zápas. Jistotu jsem neměla a taky jsem mohla skončit v pořadí devátá, desátá. Řekli jsme si s týmem, že je to dobrý důvod k tomu, abych tam letěla. Udělali jsme všechno pro to, abych hrát mohla. Pak už jsem ale věděla, že jsem kvalifikovaná do Cancúnu a rozhodli jsme se zase sednout na letadlo a letět zpět.“

Zpráva o definitivě účasti na Turnaj mistryň Muchovou zastihla společně s dalšími kvalifikovanými hráčkami Tunisankou Uns Džábirovou a krajankou Markétou Vondroušovou.

„V Číně jsme byly zavřené na hotelu a sledovaly jsme zápas Marie (Sakkariové). Bylo to zvláštní, když někomu nepřejete, aby vyhrál. Navzájem jsme si pak pogratulovaly a snad se uvidíme v Cancúnu,“ věří Muchová. „Turnaj mistryň je třešinka na dortu. Skončit v sezoně v top 8 je pohlazení pro celý tým. Příprava není stoprocentní, ale jsem hodně na kurtu, i když vždycky ne s raketou. Chystáme se kondičně a po všech možných stránkách.“

Vzhledem k tomu, že Muchová s Vondroušovou, jinak spoluhráčky a kamarádky z pražské Štvanice, figurují v rankingu pro Masters na sedmé a osmé příčce, neměly by se ve skupině potkat.

„My si právě říkaly, že na sebe určitě narazíme,“ oddechla si Muchová. „Ale bylo to vtipné, když jsme vzpomínaly, jak jsme před rokem hrály stovku v Anglii a v hale byly tři stupně. A teď jedeme společně s Maky na Turnaj mistryň.“

Tím ale pro nejlepší české tenistky sezona nekončí. Obě jsou v nominaci i na finále Billie Jean King Cupu v Seville, které začíná hned v úterý po konci akce v Cancúnu.

„Celou sezonu jsme si s Maky říkaly, že by bylo super, kdybychom měly šanci dosáhnout na ten titul. Reprezentovat Českou republiku je pro mě velký tahák, i když není ideální cestovat z Cancúnu do Sevilly a hned pak hrát zápas. Pro mě to ale bylo jasné Ano. Spíš se teď snažíme s holkama trochu víc sjednotit a tlačit na WTA, abychom měly v dalších ročnících lepší termíny,“ prohlásila Muchová.

Nejdřív je ovšem potřeba poprat se s mexickou výzvou. „Zatím nad tím nepřemýšlím. Všechny holky jsou unavené a může se stát cokoliv.“ A koho by si Muchová přála do skupiny? „Coco (Gauffová) může být klidně s Maky,“ zmínila s úsměvem svou přemožitelku z finále v Cincinnati a z newyorského grandslamu.

„Ale pozor, na Coco si věříme,“ vložil se do hovoru kouč Emile Miške, který s kondičním trenérem Jaroslavem Blažkem bude Muchovou v Mexiku doprovázet. „Já všechno řeším na poslední chvíli, ale možná pojede i někdo z rodiny, kamarádi. Takový malý zájezd…“

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články