Hlavní obsah

Pro Kvitovou by byl čtvrtý titul z Madridu jako sen

Hned na prvním tréninku v Madridu měla tenistka Petra Kvitová skvělý pocit. "Letí to, letí," pochvalovala si s úsměvem trojnásobná šampionka ve španělské metropoli, kde před deseti lety nabrala sebevědomí, že i na antuce může hrát výborně. Myšlenky na čtvrtý titul z Mutua Madrid Open ale v hlavě nemá.

Foto: Thomas Kienzle, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové na turnaji ve Stuttgartu.

Článek

"To je daleko. Už tři výhry jsou neuvěřitelné a čtvrtou bych nenazvala ani snem," řekla Kvitová při online tiskové konferenci před turnajem, který začne ve čtvrtek. "Jsou tady všechny elitní hráčky. Je to jako druhý týden na grandslamu, narážíte na jednu skvělou soupeřku za druhou. Turnaj je ohromně těžký."

Madridský podnik je v kariéře Kvitové důležitým mezníkem. "Změnil můj náhled na antuku," vysvětlila. Díky prvnímu titulu v roce 2011 totiž získala na klouzavém povrchu odvahu. "Uvědomila jsem si, že můžu hrát dobře i na antuce a porazit nejlepší hráčky. Dodalo to hodně sebevědomí."

Další tamní triumfy přidala v sezoně 2015 a před třemi lety. Madrid proto řadí mezi své nejoblíbenější akce, samozřejmě po Wimbledonu. "A po Fed Cupu, bronzu z olympiády a titulu z Turnaje mistryň, tak každopádně hned za tím je Madrid," vyjmenovala Kvitová.

Foto: Marijan Murat, Reuters

Marně se Petra Kvitová povzbuzovala, čtvrtfinálovou bitvu na turnaji ve Stuttgartu nakonec prohrála.

Jednatřicetileté levačce vyhovují zdejší podmínky. Průměrná nadmořská výška města je 667 metrů. "Přijde mi, že tady ode mě míče letí na druhou stranu rychle a zpátky je to pomalejší, jak mi to antuka pěkně zpomalí. Od prvního tréninku se cítím dobře," řekla Kvitová.

Po páteční prohře ve čtvrtfinále ve Stuttgartu spěchala autem domů, kam přijela po půlnoci. O víkendu si vyprala, oddechla a v pondělí přiletěla do Španělska. "Z bubliny do bubliny," pronesla. "Ale je fajn, že se v téhle době něco děje, protože radši hraju než trénuju."

Foto: Thomas Kienzle, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová.

V prvním kole narazí na krajanku Marii Bouzkovou, s níž v jediném vzájemném utkání na okruhu WTA prohrála loni v Cincinnati. "Set a půl jsem hrála výborně, pak trošku ztratila koncentraci, takže teď musím vydržet do konce," plánovala Kvitová. Vítězka může narazit na další Češku Markétu Vondroušovou, kterou v prvním kole čeká Němka Angelique Kerberová.

Nasazená šestka Karolína Plíšková změří síly s Američankou Cori Gauffovou, Karolína Muchová se střetne s Číňankou Wang Čchiang a ve druhém kole by mohla narazit na světovou dvojku Naomi Ósakaovou z Japonska. Barboru Krejčíkovou čeká domácí Paula Badosaová.

Reklama

Související témata: