Hlavní obsah

Propadáku předcházela smrt! Smutný den, ohlíží se Djokovič

Svazovaly ho černé myšlenky, Novak Djokovič s odstupem přišel s tím, co doprovázelo jeho vídeňský propadák v utkání proti Lorenzu Sonegovi. Pro všechny to byl opravdu mimořádný tenisový šok, když hvězdný Srb před pár dny podlehl více méně neznámému Italovi 2:6, 1:6.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič, ilustrační foto.

Článek

Rodák z Bělehradu později více odkryl, co také mohlo přispět k tomu, že v rakouské metropoli selhal. Myšlenkami byl podle svých slov někde jinde. Zasáhlo jej úmrtí Amfilohijeho Radoviče, metropolity pravoslavné církve. Ve věku 83 let se stal jednou z obětí koronaviru. Zpráva k tenistovi dolehla krátce před zápasem.

"Den, kdy zemřel, považuji za velmi smutný," rozhovořil se Djokovič o muži, kterého osobně znal. "Měl jsem možnost potkat ho, mluvit se s ním, čerpat z něj tu nádhernou energii. I když už není fyzicky mezi námi, jsem si jistý, že nás doprovází alespoň jeho duch," dodal teď Srb, který ani při prohře už nemohl přijít o žebříčkové první místo.

Právě to bylo zprvu bráno jako hlavní důvod nepovedeného výkonu. "Sonego mě prostě smetl z kurtu, byl lepší ve všech ukazatelích hry. Odehrál vynikající zápas a zasloužil si vyhrát," uznal hned po zápase sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

Reklama

Související témata: