Hlavní obsah

Rosol se soudí s tenisovým svazem. Chce milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předloňský spor mezi Lukášem Rosolem a Českým tenisovým svazem (ČTS) nevyšuměl. Naopak. Od čtvrtka ho řeší Obvodní soud pro Prahu 7. Bývalý reprezentant požaduje částku 50 tisíc dolarů (přes 1 milion korun) jako kompenzaci za neúčast ve finálovém turnaji Davis Cupu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Rosol na archivním snímku.

Článek

Rosol ho pomáhal vybojovat v březnu 2020 při baráži na Slovensku. Kvůli covidu ale byla finálová část odložena na další rok. Nyní už sedmatřicetiletý tenista však do Innsbrucku neodjel, i když figuroval v původní nominaci společně s Jiřím Veselým, Tomášem Macháčem, Jiřím Lehečkou a Zdeňkem Kolářem.

Údajně na přání tehdejší týmové jedničky Veselého jednali hráči o přerozdělení částky 400 tisíc dolarů, kterou účastnickým týmům garantovala promotérská společnost Kosmos. Rosol si měl polepšit na 81 333 dolarů, jenže nový návrh se nelíbil prezidentovi svazu Ivo Kaderkovi, jenž hráčům odeslal jinou variantu, v níž bylo Rosolovi přislíbeno 50 tisíc dolarů.

Hráč, který tehdy figuroval ve třetí stovce světového žebříčku, to označil jako vydírání, přesto podepsal. Kaderka ale smlouvu nesignoval a Rosol nakonec na Davis Cup neodcestoval.

„Přestože podepsal, bylo mu prostředníky vzkázáno, že je na přání ing. Ivo Kaderky vyřazen z nominace. Pan Rosol považuje za velmi smutné a nedůstojné, že po tolika letech úspěšné reprezentace se musí hráč potýkat s veřejným ponižováním, výsměchem a nátlakem," sdělila tehdy v prohlášení právní zástupkyně hráče Eva Ondřejová.

Češi bez Rosola, který má v DC celkovou bilanci 16:13, podlehli ve skupině Francii i Velké Británii 1:2 a do další fáze nepostoupili.

Mimosoudní vyrovnání podle ČTS nepřichází do úvahy a tečku za kauzou, která pověsti českého tenisu vůbec neprospívá, tak má udělat soud.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori