Hlavní obsah

Rune - Alcaraz 6:3, 6:6 skrečRune má po skreči světové jedničky šanci na odplatu, po týdnu znovu vyzve Augera-Aliassima

Aktualizováno

Atraktivní repríza finálového duelu turnaje z Basileji z minulého víkendu se odehraje v semifinále podniku série Masters v Paříži. Prvního postupujícího čtvrtfinalistu Felixe Augera-Aliassima totiž v pátek v turnajovém pavouku doplnil Dán Holger Rune, který 22letému Kanaďanovi v neděli ve Švýcarsku podlehl ve dvou setech.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Carlos Alcaraz v péči lékařů na turnaji v Paříži. Kvůli zranění břišních svalů nakonec světová jednička čtvrtfinále nedohrála.

Článek

Rune ve čtvrtfinále nastoupil proti úřadující světové jedničce Carlosi Alcarazovi, jenž ale utkání nedohrál. Nejvýše nasazený španělský tenista měl na kurtu očividné problémy v oblasti břišních svalů a po ztraceném prvním setu 3:6 zápas v tie breaku druhé sady za stavu 1:3 skrečoval, aby své zranění devět dní před začátkem Turnaje mistrů nezhoršil.

"Nemohl jsem to pořádně propnout. Nemohl jsem dobře podávat a nemohl jsem ani pořádně zahrát forhend. Radši jsem tedy vzdal," uvedl devatenáctiletý talent. "Čekají mě nějaká vyšetření, abych věděl, jak na tom před Turínem jsem. Teď se budu soustředit na léčbu a pokusím se být na 100 procent fit pro Turín," dodal.

Alcaraz se tak před záverečným vrcholem sezony opět neprodral mezi nejlepší, v Basileji vypadl v semifinále s pozdějším vítězem Augerem-Aliassimem. Ten v Paříži protáhl svou vítěznou sérii už na 16. výher v řadě, ve čtvrtfinále vyřadil Američana Francese Tiafoea 6:1, 6:4 a dál živí naději na čtvrtý triumf na čtvrtém turnaji za sebou.

Bez zaváhání jde dál i obhájce titulu Novak Djokovič. Šestý nasazený Srb porazil italského mladíka Lorenza Musettiho 6:0, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude Stefanos Tsitsipas. Šestinásobný pařížský šampion ztratil v úvodním setu s Musettim jen osm fiftýnů a za 24 minut ho získal, ve druhém sice na úvod přišel o servis, zaváhání ale okamžitě napravil a zápas dotáhl.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 6 008 725 eur)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Tiafoe (16-USA) 6:1, 6:4
Rune (Dán.) - Alcaraz (1-Šp.) 6:3, 6:6 (3:1) skreč
Djokovič (6-Srb.) - Musetti (It.) 6:0, 6:3
Tsitsipas (5-Řec.) - Paul (USA) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: