Hlavní obsah

S kým hraju? ptala se v Ostravě Krejčíková. Jsem na správné cestě, věří po titulu z Tallinnu

Poprvé od loňského července si Barbora Krejčíková užívala pocity turnajové vítězky. Víkendová šampionka z Tallinnu po měsících nevýrazných výkonů a výsledků věří, že znovu míří do špičky. Dokázat to může třeba hned tento týden na AGEL Open v Ostravě.

Foto: Mathias Schulz , ČTK

Barbora Krejčíková na archivním snímku z posledního turnaje v Tallinnu.

Článek

Vstoupí do něj ve středu, ještě v úterý odpoledne přitom Krejčíková netušila, že jí los přisoudil Američanku Shelby Rogersovou, 35. tenistku WTA, s níž se dosud neutkala.

„Ale samozřejmě ji znám, je to dobrá hráčka. Bude to náročný, těžký zápas," tuší šestadvacetiletá Češka, kterou při tréninku trochu zaskočil povrch v Ostravar Aréně.

„Je mnohem pomalejší než v Tallinnu. Fed Cup jsem tu hrála jen jednou, ale vzpomínám, že povrch býval určitě rychlejší. I míče jsou pomalé a těžké. Tak uvidíme," přemítala třiadvacátá hráčka světa.

Po létě prošpikovaném grandslamovými deblovými tituly ve Wimbledonu a na US Open a porážkami ve dvouhrách Krejčíková i v singlu konečně zase ožila.

„Dala jsem do toho hodně energie, abych hrála dobře i dvouhru. Tak na to chci navázat. Ale v Ostravě si cíle nedávám. Ten turnaj je strašně těžký, výborně obsazený a jsou tu zase úplně nové podmínky."

Fyzicky se přitom Krejčíková, kterou na tři měsíce vyřadilo zranění lokte, cítí dobře. A tak doufá, že titul z Tallinnu pro ni bude zlomem, od kterého se sezona překlopí k velkému množství pozitivních zpráv.

„Je pro mě těžké říct, jestli to bude dobré nebo ne. Dívat se aktuálně do budoucna, kdy nikdo neví, co bude zítra, je složité. Ale věřím, že jsem na správné cestě a zlepšení ukážu na dalších turnajích," vyhlásila loňská vítězka French Open.

Reklama

Související témata: