Hlavní obsah

S legendou se loučí i Federer a Nadal. Hlavní je zůstat člověkem, říká španělský šampion

Poslední turnaj, pak definitivní sbohem. Tenisovou kariéru končí na probíhajícím klání v Madridu jedna z největších osobností posledních let - David Ferrer. Ještě před začátkem antukových bojů se s bývalou světovou trojkou a jedním z nejoblíbenějších hráčů na okruhu přišly rozloučit ty největší osobnosti bílého sportu v čele s Rafaelem Nadalem či Rogerem Federerem.

David Ferrer se loučí s tenisovou kariérouVideo: sntv, sntv

 
Článek

Vždycky byl ve stínu svého slavného krajana Rafaela Nadala. Nikdy nevyhrál grandslamový turnaj, přesto se David Ferrer zapsal do historie tenisu jako jedna z jeho největších postav. Neutuchající bojovník už před půl rokem avizoval, že se jeho kariéra chýlí ke konci. Tu poslední tečku píše sedmatřicetiletý tenista právě na turnaji v Madridu.

Nebyl vzorem dokonalého tenisového profesionála. Mezi zápasy si s radostí vychutnal cigaretu, nepřeháněl to ani s životosprávou. Na jeho hře to však vůbec znát nebylo. Naopak. Jen 175 centimetrů vysoký borec byl znám svým nezničitelným fyzickým fondem, který ho dovedl k triumfu na 27 turnajích i na třetí místo světa.

Foto: Sport.cz

S Ferrerem se přišla rozhoučit řada osobností

"Jsem šťastný, že se můžu rozloučit právě tady. Na druhou stranu mám trošku obavy, abych svůj poslední turnaj zvládl. Ať už to však dopadne jakkoliv, můžu být na svou kariéru hrdý," říkal ještě před začátkem turnaje Ferrer.

Se španělskou legendou se přišli v neděli přímo na kurt v Madridu rozloučit i jeho velcí soupeři v čele s Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem, Marinem Čiličem, Dominicem Thiemem či Felilcianem Lopézem.

"Tenis mě udělal šťastným. Přinesl mi mnohem více než jen trofeje. Mám spoustu zážitků, získal jsem řadu přátel. Navíc podpora, které se mi během kariéry dostalo od fanoušků, to bylo asi to nejkrásnější, co mě mohlo potkat," uvedl v rozhovoru pro atptour.com Španěl.

Foto: Profimedia.cz

David Ferrer se loučí s úspěšnou kariérou

"Tenis vám dá do života strašně moc. Porážky, vítězství, překonávání překážek, to všechno vás utváří jako člověka. Hlavní však je, abyste člověkem zůstali i poté, co s kariérou skončíte," dodává jeden z nejoblíbenějších tenistů na okruhu.

Ferrerovým dalším a možná i posledním soupeřem poté, co vyřadil krajana Roberta Bautistu Aguta, bude světová čtyřka Alexandr Zverev z Německa.

Reklama

Související témata: