Hlavní obsah

Senzační jízda české naděje. Lehečka na turnaji drtí i o čtyři sta míst lépe postavené soupeře

Praha
Aktualizováno

Parádní výsledek si na challengeru v Prostějově Moneta Czech Open připsal Jiří Lehečka. Český daviscupový reprezentant porazil v osmifinále srbského tenistu Nikolu Milojeviče, který je v žebříčku o více než pět set míst lépe postaveným hráčem, 7:6, 6:2. Vůbec se naopak nedařilo Jiřímu Veselému, který prohrál s Australanem Vukicem, dvoustým hráčem žebříčku, 6:7, 3:6.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Lehečka může být se svými výkony spokojen.

Článek

Ve výborné formě se na challengeru v Prostějově prezentuje Jiří Lehečka. Po skalpu 193. hráče světa Portugalce Silvy (7:6, 4:6, 7:5) si ve druhém kole připsal ještě cennější zářez, když porazil zmiňovaného 145. tenistu žebříčku Nikolu Milojeviče.

Českému tenistovi patří v rankingu až 562. příčka, proč je však řazen k největším českým talentům s velkým potenciálem, předvádí právě v Prostějově.

Lehečkovy výsledky v Prostějově
FÁZESOUPEŘNA ŽEBŘÍČKUVÝSLEDEK
osmifináleMilojovič (Srb.)145.7:6, 6:3
1. koloFerreira Silva (Por.)193.7:6, 4:6, 7:5

V prvním setu utkání s Milojevičem ztratil jako první servis rodák z Mladé Boleslavi, podání si však vzal v desáté hře zpátky a následnou zkrácenou hru ovládl v poměru 7:4.

Druhá sada se stala skutečným utrpením hráčů na servisu. Z devíti her, které se v ní odehrály, si dohromady jen třikrát dokázali tenisté udržet své podání. Srbský hráč přitom jen jednou, sadu tak ztratil 3:6 a po jedné hodině a 54 minutách tak slavil postup osmnáctiletý český mladík.

"Soupeř byl těžký. Nekazil, dokázal držet míč ve hře. Musel jsem jít do zakončení a fiftýny si uhrát," řekl Lehečka na webu turnaje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Junioři Jonáš Forejtek (vlevo) a Jiří Lehečka po návratu z Wimbledonu, kde vyhráli čtyřhru.

Jiří Lehečka bude ve čtvrtfinále domácího turnaje čelit slovenskému tenistovi Filipu Horanskému, 175. hráči žebříčku. Sedmadvacetiletý Horanský zatím na turnaji vyřadil v prvním kole Lukáše Rosola, ve druhém Japonce Daniela a zatím neztratil ani set.

Veselý vyhořel

Trojnásobný vítěz turnaje Veselý (2014, 2015 a 2017) ztratil s Vukicem vyrovnaný úvodní set v tie-breaku.

Ve druhém ale rychle prohrával a za stavu 0:3 si vzal čas na ošetření. Game při svém servisu pak získal čistou hrou, na obrat to ale nestačilo. S dvoustým hráčem světa prohrál za hodinu a půl.

Moneta Czech Open v Prostějově, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 132 280 eur)
dvouhra, 2. kolo:
Lehečka (ČR) - Milojevič (Srb.) 7:6 (7:4), 6:3
Vukic (Austr.) - Veselý (2-ČR) 7:6 (7:4), 6:3

Reklama

Související témata: