Hlavní obsah

Serena Williamsová a Djokovič jsou tenisty roku podle ITF

Londýn

Američanka Serena Williamsová a Srb Novak Djokovič byli stejně jako vloni vyhlášeni nejlepšími tenisty roku 2013 podle mezinárodní federace ITF. Druhý muž světového žebříčku Djokovič opanoval volbu potřetí za sebou, jednička ženského pořadí Williamsová triumfovala celkově počtvrté.

Foto: REUTERS/Carlos Barria

Serena Williamsová.

Článek

Dvaatřicetiletá Williamsová se vloni stala v anketě nástupkyní Petry Kvitové, předtím získala ocenění v letech 2002 a 2009. V tomto roce vyhrála 11 turnajů včetně grandslamů v Paříži a New Yorku a dohromady 78 z celkových 82 zápasů.

Djokovič letos ovládl Australian Open a dalších šest turnajů včetně závěrečného Turnaje mistrů, byl také ve finále Wimbledonu a US Open. V anketě dostal přednost před vítězem dvou grandslamů a aktuální světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska, který v tomto roce prožil úspěšný comeback po dlouhodobém zranění.

"Rafael Nadal slavil pozoruhodný návrat, ale byl to Novak Djokovič, kdo předváděl tak konzistentní výkony na všech grandslamech, v Davisově poháru i Turnaji mistrů, že byl jmenován světovým šampionem," uvedl prezident ITF Francesco Ricci Bitti.

Deblovou dvojicí roku je podesáté v kariéře americké bratrské duo Bob a Mike Bryanovi, mezi ženami také obhájily loňský triumf Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová.

Reklama

  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.