Hlavní obsah

Sestry Williamsovy či Šarapovová budou hrát online tenis

Praha

Po virtuálním turnaji v Madridu, jenž se hraje tento víkend, změří tenisové hvězdy síly u herních konzolí v neděli. Akce nazvané "Stay at Home Slam", jejíž výtěžek půjde na charitu, se zúčastní mimo jiné bývalé světové jedničky Venus a Serena Williamsovy, Maria Šarapovová a Naomi Ósakaová.

Foto: Sport.cz

Maria Šarapovová se zapojí do charitativní akce

Článek

Online deblový turnaj organizuje marketingová společnost IMG, jež spojila svých osm tenisových klientů s osobnostmi z jiných odvětví. Serena Williamsová tak například bude hrát s modelkou Gigi Hadidovou, Madison Keysová s muzikantem Sealem a Kevin Anderson s hráčem amerického fotbalu Ryanem Tannehillem z Tennessee.

Hvězdné páry budou ze svých domovů soupeřit ve videohře Mario Tennis Aces a turnaj bude vysílán živě na facebooku. Každý z účastníků dostane k dispozici 25 000 dolarů (622 tisíc korun), které věnuje charitě podle svého uvážení, a vítěz daruje na dobročinné účely rovný milion dolarů (25 milionů korun).

Online verze tenisového turnaje v Madridu se hrála od pondělí do dneška za účasti Rafaela Nadala, Andyho Murrayho či Karolíny Plíškové. Sezona je kvůli pandemii koronaviru zastavena minimálně do poloviny července.

Reklama