Hlavní obsah

Šílený výlev na kurtu. Vzteklý tenista hrozil žalobou a nadával šéfovi ATP. Pak vše odvolal

Miami/Praha

Frustrace z tenisové politiky a vývoje zápasu v něm probublala přímo na kurtu. Kanaďan Vasek Pospisil měl hodně pocuchané nervy a porážku v prvním kole s americkým kvalifikantem Mackenziem McDonaldem okořenil mimo jiné vzteklým výlevem na adresu šéfa ATP. Po varování za zničení druhé rakety v závěru první sady dostal při setbolu při vlastním podání za urážky trestný fiftýn, což ho stálo úvodní dějství. Zápas nakonec prohrál 3:6, 6:4, 3:6.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Kanadský tenista Vasek Pospisil první kolo v Miami totálně nezvládl.

Článek

Na lavičce po ztrátě prvního setu pak Pospisil, jenž vloni spolu s Novakem Djokovičem založil novou hráčskou asociaci, začal křičet na rozhodčího a terčem jeho hněvu se stal šéf ATP Andrea Gaudenzi.

"Hodinu a půl na mě včera předseda ATP křičel na hráčském mítinku za to, že se snažím hráče sjednotit. Hodinu a půl," rozčiloval se Pospisil a svou tirádu prošpikoval řadou vulgarismů. Sudí se ho snažil zklidnit. "Jestli mě chcete vyhodit, s radostí zažaluju celou tuhle organizaci," řekl mu tenista.

Několik hodin po zápase se 67. hráč světového žebříčku za výstup omluvil. "Znevážil jsem sport, který miluju, a je mi to upřímně líto," napsal na Twitteru. "Jen pro vysvětlení: z večerní schůzky hráčů a vedení ATP jsem byl naprosto zdeptaný a podcenil jsem, jak velkou emocionální daň si to na mě vybralo. Omlouvám se za své chování na kurtu a za slovník, který jsem použil," dodal.

Vedení ATP se zatím k incidentům při zápase nevyjádřilo. Je ale pravděpodobné, že hráče čeká minimálně pokuta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články