Hlavní obsah

Sparta - Paks 1:1Kuchtův premiérový gól Letenským na výhru nestačil, Karabec nedal penaltu

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty v generálce na vstup do nové sezony zahazovali šance a v závěrečném přípravném utkání na soustředění v Rakousku jen remizovali s Paksem 1:1. Svěřence dánského trenéra Briana Priskeho poslal do vedení svým premiérovým gólem v letenském dresu Jan Kuchta, ale maďarský soupeř v závěru srovnal. Za stavu 1:0 neproměnil Adam Karabec penaltu.

Foto: Profimedia.cz

Jan Kuchta se postaral o úvodní gól Sparty

Článek

Sparta proti šestému týmu minulé sezony maďarské ligy od začátku dominovala, ale po většinu času se trápila v koncovce. Ve 14. minutě sice letní posila Kuchta po otočce zblízka otevřel skóre, ale v dalších gólových šancích favorit vyhořel.

V 36. minutě Karabcovu nepovedenou penaltu chytil brankář, krátce po změně stran Wiesner zblízka hlavičkoval do tyče. Třetí tým uplynulého ročníku české ligy nevyužil ani další možnosti a v 78. minutě to ztrestal vyrovnávacím gólem z hranice kapitán Paksu Böde. Střídající Ryneš pak krátce před koncem trefil z dálky z přímého kopu jen břevno a neprosadil se ani vzápětí Vitík.

Letenští na soustředění v Rakousku vyhráli jen úvodní ze tří zápasů, minule podlehli Wolfsbergu 0:1. Do sezony vstoupí Sparta příští čtvrtek domácím utkáním 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Vikingu Stavanger.

Budějovice zdolaly bundesligový Augsburg

Fotbalisté Českých Budějovic si v přípravě na sezonu připsali cenný skalp, v úvodním utkání na soustředění v Rakousku porazili bundesligový Augsburg 1:0.

Jihočeši proti favorizovanému soupeři dobře bránili a nepustili čtrnáctý celek uplynulé sezony německé ligy do mnoha šancí. V 80. minutě pak Dynamo rozhodlo. Českého brankáře Koubka, který naskočil do druhého poločasu, překonal Vais. Českobudějovičtí pod novým trenérem Weberem vyhráli i třetí duel letní přípravy.

Hradec Králové proti Dukle v 63. minutě po Radově penaltě vedl 2:0, ale závěr vůbec nezvládl. Druholigoví svěřenci nového trenéra Rady během dvou minut srovnali a v 84. minutě dokonal obrat Piroch. Východočeši po čtyřech vítězstvích v přípravě poprvé prohráli.

Přípravné utkání ve Völkermarktu (Rakousko):
Sparta Praha - Paks (Maď.) 1:1 (1:0)
Branky: 14. Kuchta - 78. Böde.
Sestava Sparty: Holec - Wiesner (65. Panák), Zelený (81. Vindheim), Hancko (66. Vitík), Höjer (56. Mejdr) - Sadílek, Fortelný (74. Sáček) - Pešek (74. Minčev), Karabec (81. Ryneš), Haraslín (74. Daněk) - Kuchta (74. Juliš). Trenér: Priske.
Další přípravná utkání:
FC Hradec Králové - Dukla Praha 2:3 (1:0)
Branky: 42. Vašulín, 63. Rada z pen. - 74. Červenka, 76. Hodek, 84. Piroch.
Sestava Hradce - I. poločas: Reichl - Klíma, Ševčík, Čech - Harazim, Smrž, Kodeš, Hájek - Prekop, Vašulín, Vlkanova. II. poločas: Vízek - Klíma, Rada, Kutík - Jurčenko, Kučera, Doležal, Novotný - Rybička, Firbacher, Dvořák. Trenér: Koubek
Dynamo České Budějovice - Augsburg 1:0 (0:0)
Branka: 80. Vais.
Sestava Č. Budějovic: Janáček - Sladký, Králik (46. Havel), Broukal (73. Čoudek), Skovajsa (46. Čolič) - Čavoš (46. Vais), Hora (73. Hellebrand) - Penner (73. Hais), Hellebrand (46. Krch), Potočný (46. Švec) - Zajíc (46. Škoda). Trenér: Weber

Reklama

Související témata: