Hlavní obsah

Siniaková - Kasatkinová 6:2, 2:6, 6:4Siniaková se vytáhla, porazila favorizovanou Rusku

Aktualizováno

Kateřina Siniaková vstoupila do antukového turnaje v Hamburku vítězstvím nad favorizovanou Darjou Kasatkinovou z Ruska. Česká tenistka vyhrála za dvě a půl hodiny 6:2, 2:6, 6:4 a aktuálně dvanáctou hráčku světového žebříčku porazila v pátém zápase poprvé v kariéře.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Kateřina Siniaková na ilustračním snímku z Wimbledonu.

Článek

Šestadvacetiletá Siniaková se přesunula do Hamburku z Budapešti, kde ve čtvrtek vypadla ve druhém kole. O rok mladší Kasatkinová hrála v červenci poprvé, neboť kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu nesměla stejně jako její krajané a krajanky startovat ve Wimbledonu.

Semifinalistka letošního Roland Garros měla k vítězství blíž, ale Siniakové se podařil ve třetím setu velký obrat. Od stavu 2:4 prakticky nechybovala, soupeřku zatlačila tvrdými přesnými údery od základní čáry a chytrými "kraťasy" a zbývající čtyři gamy získala ona.

V druhém kole se aktuálně 93. tenistka světa Siniaková střetne s Brazilkou z druhé stovky žebříčku Laurou Pigossiovou. Bude usilovat o první čtvrtfinále ve dvouhře od turnaje v Clevelandu loni v srpnu.

Martičová se dočkala po třech letech

Chorvatka Petra Martičová ve finále v Lausanne porazila 6:4, 6:2 Olgu Danilovičovou ze Srbska a získala druhý titul na okruhu WTA v kariéře.

Jednatřicetiletá Martičová se dočkala po třech letech. Jediný dosavadní turnajový úspěch zaznamenala v Istanbulu, kde ve finále zdolala českou tenistku Markétu Vondroušovou. Ve finále si Chorvatka zahrála pošesté.

Danilovičové alespoň částečně může spravit náladu titul ze čtyřhry, který bez boje získala spolu s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Jejich soupeřky Norka Ulrikke Eikeriová a Slovinka Tamara Zidanšeková k finále nenastoupily.

Premiérový triumf

Argentinské finále na turnaji v Bastadu vyhrál Francisco Cerúndolo a získal první titul na okruhu ATP. Sebastiána Báeze porazil 7:6 a 6:2.

Třiadvacetiletý Cerúndolo nastoupil k druhému finále v kariéře. Poprvé si o titul zahrál loni v Buenos Aires, kde ve dvou setech prohrál s krajanem Diegem Schwartzmanem.

Druhé finále s argentinským soupeřem už Cerúndolo v Bastadu zvládl. V tie-breaku první sady se ujal vedení 4:0 a nakonec ho získal poměrem 7:4. Druhý set už byl jeho jasnou záležitostí.

Jednadvacetiletý Báez usiloval o druhý titul v kariéře. Letos se už ve finále představil neúspěšně v Santiagu de Chile, jediný dosavadní triumf zaznamenal v dubnu v Estorilu.

Cressy uspěl na trávě

Američan Maxime Cressy získal na turnaji na trávě v Newportu první titul na ATP Tour. Ve finále porazil 41. hráč světa 6:2, 3:6, 7:6 svého žebříčkového souseda Alexandra Bublika z Kazachstánu.

Pětadvacetiletý Cressy korunoval turnajovým triumfem svou životní sezonu, v níž se dostal do elitní světové padesátky. O titul neúspěšně bojoval v lednu na přípravném turnaji v Melbourne a minulý měsíc v Eastbourne, na třetí pokus se už dočkal.

Newportský finalista z roku 2019 Bublik sice vedl 6:2 a 3:0, Cressymu se ale podařilo vyhrát následujících sedm gamů. Více než hodinový rozhodující set dospěl do tie-breaku, který Američan narozený v Paříži vyhrál 7:3.

Peraová má první titul

Američanka Bernarda Peraová došla na turnaji v Budapešti z kvalifikace až k prvnímu titulu na okruhu WTA. V dnešním finále porazila dvakrát 6:3 Aleksandru Kruničovou ze Srbska.

Peraová v maďarské metropoli na cestě do premiérového finále neztratila jediný set a nezaváhala ani proti Kruničové. Souboj hráček z druhé stovky žebříčku sedmadvacetiletá Američanka ukončila za hodinu a půl.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hamburku (antuka):
Ženy (dotace 203 024 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Kasatkinová (2-Rus.) 6:2, 2:6, 6:4
Pigossiová (Braz.) - Janiová (Maď.) 1:6, 6:3, 6:4
Zanevská (7-Belg.) - Tomovová (Bulh.) 4:6, 6:4, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Newportu (tráva, dotace 665 330 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cressy (4-USA) - Bublik (3-Kaz.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Čtyřhra - finále:
Johnson, Blumberg (4-USA) - Melo, Klaasen (1-Braz./JAR) 6:4, 7:5
Tenisový turnaj žen v Budapešti (antuka, dotace 203 024 eur):
Dvouhra - finále:
Peraová (USA) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:3
Čtyřhra - finále:
Kalašnikovová, Gorgodzeová (4-Gruz.) - Piterová, Zimmermannová (Pol./Belg.) 1:6, 6:4, 10:6
Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - finále:
F. Cerúndolo (Arg.) - Báez (8-Arg.) 7:6 (7:4), 6:2
Čtyřhra - finále:
Matos, Vega (4-Braz./Šp.) - Bolelli, Fognini (2-It.) 6:4, 3:6, 13:11
Turnaj žen v Lausanne (antuka, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - finále:
Martičová (Chorv.) - Danilovičová (Srb.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Danilovičová, Mladenovicová (Srb./Fr.) - Eikeriová, Zidanšeková (Nor./Slovin.) bez boje

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články