Hlavní obsah

Skreč a rychlý postup. Do budoucna je tým silný, snad si to nepokazíme, věří Macháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to rychlovka. Ještě větší, než čeští tenisté před nedělním startem daviscupové čtyřhry plánovali. Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem odehráli jen pět gamů, když Izraelci za stavu 4:1 pro domácí vzdali kvůli svalovému zranění Daniela Cukiermana, jenž nastoupil v páru s Edanem Lešemem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Macháč (vpravo) s Adamem Pavláskem v deblu proti Izraeli.

Článek

Tým Jaroslava Navrátila tak má tři potřebné body pohromadě a po roce si znovu zajistil postup do semifinálové fáze DC, která se odehraje v září.

Česká dvojice měla od začátku deblového souboje znatelnou převahu. Když Macháč ve třetím gamu zahrál vynikající lob, izraelský tenista za míčkem marně sprintoval, následně se chytil za stehno a nechal se ošetřovat. Všechno marné. Soupeř vydržel už jen dvě hry a dál to nešlo.

„Asi to nebyla cesta, kterou bychom chtěli zvítězit, ale i to se někdy stává. Cukiermanovi přeju rychlé uzdravení, ale z naší strany jsme nastoupili ve výborné formě, dvakrát jsme je brejkli,“ popisoval Pavlásek.

Navrátilova ekipa tak bude mít šanci minimálně zopakovat loňskou španělskou jízdu. Ve Valencii si Češi poradili 3:0 s domácím týmem, Korejci i Srby a postoupili do Málagy, kde jim dva míče chyběly k výhře nad pozdějšími finalisty z Austrálie.

„Loni jsme byli blízko, abychom si zahráli možná i finále. Když budeme předvádět tyhle výkony nebo ještě lepší, můžeme být zase ve velké formě,“ tvrdil Macháč.

Mohl by k tomu pomoci i nedělní český pár, v němž specialistu Pavláska doplnil semifinalista čtyřhry z Australian Open. „Jsem rád, že jsem měl Toma vedle sebe, a ne proti,“ narážel Pavlásek na vzájemný duel z Melbourne. „To bylo nelidské, co tam předvedl,“ vtipkoval.

„Po Austrálii se cítím úplně jinak než minulý rok. Loni jsem odehrál tři čtyři debly, vyhrál jsem jediný s Adamem proti Djokovičovi a Čačičovi. Teď už trochu vím, co mám na kurtu dělat, a nepřipadám si jako úplný amatér,“ řekl Macháč, který teď míří do haly v Marseille, kde ho hned čeká britský šampion Andy Murray.

„Zápasy s top hráči jsou něco jiného, byť už (Murray) nepatří k nejlepším na světě jako dřív. Davis Cup mi ale pomohl v aklimatizaci. Všichni se strašně posouváme, lepšíme se týden od týdne, sbíráme zkušenosti. Do budoucna je tým silný a doufejme, že si to sami nepokazíme,“ dodal Macháč.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka