Hlavní obsah

Skutečný šampion! Djokovič přerušil rozhovor, soupeř se rozplakal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy nenechává fanoušky chladnými. Ať již v pozitivním, či negativním smyslu. Tenisová superstar Novak Djokovič znovu ukázal, co z něj dělá skutečnou legendu. Po vítězném finálovém zápase na Masters v Paříži s Grigorem Dimitrovem předvedl gesto, za které mu vyprodaná hala s chutí zatleskala.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Finalisté Masters v Paříži Novak Djokovič a Grigor Dimitrov.

Článek

Několikrát byl Novak Djokovič na Masters v Paříži na hraně vyřazení, pokaždé se z problémů dostal. Ve finálové bitvě s Grigorem Dimitrovem měl s nadsázkou jednoduchou práci, když vyhrál ve svou setech 6:4, 6:3 a získal rekordní čtyřicátý titul na Masters.

Zatímco však fanoušky v předchozím průběhu turnaje dráždil hádkami s rozhodčím či provokativními gesty, tentokrát si je jednoznačně získal na svou stranu. Stalo se po finálovém duelu s Grigorem Dimitrovem, který marně usiloval o jeden z největších úspěchů své kariéry.

Djokovič byl nad jeho síly a bulharská hvězda své zklamání a slzy schovala do ručníku. To však šampion nenechal bez povšimnutí. Během slavnostního ceremoniálu v hale Bercy, jehož součástí se rozhovor s oběma finalisty, přerušil Djokovič interview, aby šel utěšit plačícího soupeře.

Djokovičovo gesto zasáhlo fanoušky nejen v hledišti, ale i u televizních obrazovek. „Gesto velikána“, „Laskavost tenisové legendy.“ V takovém duchu se nesly oslavné věty na adresu čtyřiadvacetinásobného grandslamového šampiona.

Poté, co Djokovič plačícímu soupeři řekl pár slov útěchy, se za aplausu fanoušků v klidu vrátil dokončit rozhovor. „Opravdu doufám, že bude i nadále hrát na tak vysoké úrovni. Tenhle víkend předváděl svůj nejlepší tenis a přeju mu jen to nejlepší. Doufám, že ještě vyhraje velké turnaje,“ potěšil vřelými slovy Bulhara legendární Srb.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Novak Djokovič ovládl turnaj v Paříži

A pokračoval. „Je neuvěřitelné, že jsem dokázal vyhrát po celkem náročných výzvách. Tři dny za sebou jsem byl na pokraji vyřazení. Byl jsem v těch zápasech blízko porážce a nějak jsem dokázal najít extra energii, když to bylo potřeba. Dneska to bylo zpočátku hodně vyrovnané, pak jsem ale viděl, že mu trochu docházela šťáva,“ zhodnotil na kurtu zápas Djokovič.

Šestatřicetiletý Djokovič ovládl podnik v Paříži posedmé, získal rekordní 40. vavřín z turnajů Masters a už jen tři tituly ho dělí od neuvěřitelné mety 100 vyhraných turnajů.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Dimitrov - Menšík 0 : 0 probíhá Živě
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Macháč - Shelton dnes 20 : 00
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton