Hlavní obsah

Slavný tenista Wawrinka čelí nechutným výhrůžkám: Vyhraj, nebo tě zabiju

Paříž/Praha

Nechutné. Slavný tenista čelí výhrůžkám smrtí a nadávkám nejhrubšího rázu. Teď si ale řekl dost a všechno zveřejnil. Poté, co Stan Wawrinka postoupil do druhého kola turnaje v Paříži, pustil do světa, pod jakým tlakem se ocitl. „Ty špinavá děvko," mohl si přečíst po vítězném utkání na mobilním telefonu. „Pokud nevyhraješ, přijedu do Ženevy a zabiju tě," stálo ve zprávě na mobilu. Tohle už pětatřicetiletý Švýcar nemohl nechat být. O všem informoval server blick.ch.

Foto: Sport.cz

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka.

Článek

Je pravda, že první set utkání s Američanem Tommym Paulem prohrál 4:6 a sázkařům, kteří vsadili na známého Švýcara, se to nemuselo líbit. Jenže pak Wawrinka vyhrál zbylé dva sety a mohl slavit postup. Mohl si oddechnout, protože člověk, který mu vyhrožoval, nejspíš vyhrál a v dané chvíli mu dá pokoj.

Momentálně dvacátý hráč světového žebříčku přesto neváhá a o nenávistných zprávách mluví do médií. Známý Švýcar pomalu končí svou úspěšnou kariéru, možná i proto zveřejnil, jakým ohavnostem tenisté musí čelit. Ostatně není v tom sám. Například Belinda Bencicová nedávno zveřejnila několik příkladů nenávistných zpráv, které dostávala. Gaël Monfils byl pro změnu rasisticky urážen.

„V tom utkání jsem bojoval, přesně takové zápasy potřebuji," oddechl si po vítězné bitvě. „Rád bych se ale ještě jednou dostal na vrchol, do té nejlepší formy. Moje kariéra je pomalu u konce a já můžu slíbit, že v zimě budu makat o to tvrději, aby byl příští rok skvělý. Je přede mnou hodně práce, ale jdu do toho," dodal Wawrinka.

Ve čtvrtek večer se utká olympijský šampion a vítěz tří grandslamových turnajů na pařížské akci s Rusem Rubljovem.

Reklama

Související témata: