Hlavní obsah

Slzy bolesti a vážné zranění. Trpící soupeřce se snažila pomoci i Ósakaová

Aktualizováno

Tenisovou kariéru Darji Savilleové poznamenalo další vážné zranění. Bývalá dvacátá hráčka světového žebříčku si na turnaji Pan Pacific Open v Tokiu opět přetrhla v kolenu zkřížený vaz. Stejné zranění si Australanka s ruskými kořeny prožila už před devíti lety, o většinu loňské sezony ji zase připravila operace Achillovy šlachy.

Foto: Hiro Komae, ČTK/AP

Zraněná Darja Savilleová

Článek

Osmadvacetiletá moskevská rodačka Savilleová, jež do loňské svatby hrála pod jménem Gavrilovová a do roku 2015 reprezentovala Rusko, odehrála v úterý v Tokiu jediný game. Po pár minutách zápasu s domácí hvězdou Naomi Ósakaovou ji zradilo koleno při forhendu.

K zraněné soupeřce, která se se slzami v očích ležela na kurtu a držela se za zraněné koleno, okamžitě přispěchala i Ósakaová. „Darja patří k nejsympatičtějším tenistkám na okruhu. Nikdy nezapomenu na to, jak se mě snažila podpořit na letošním French Open. Chci, aby věděla, že jsem s ní a přeji jí brzké uzdravení," říkala čtyřnásobná grandslamová vítězka.

"Můžeme se jen modlit, aby to zase nebyl ACL (přední zkřížený vaz)," napsala na sociální sítě hned po zranění. Po magnetické rezonanci se obavy potvrdily. "Přetržený ACL. Vzpomínky na rok 2013," uvedla dnes vítězka jednoho singlového turnaje na okruhu WTA a tří ve čtyřhře.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík