Hlavní obsah

Štěpánek prohrál v Basileji s Roddickem, i když získal první set

Český tenista Radek Štěpánek vypadl v Basileji ve druhém kole. S turnajovou sedmičkou Američanem Andym Roddickem dnes prohrál 6:2, 3:6 a 3:6.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek

Článek

Dvaatřicetiletý Štěpánek, jehož zápas v hale sledoval i bývalý fotbalový reprezentant a záložník Basileje Radoslav Kováč, získal první set, pak ale nedokázal s Roddickem držet krok. S devětadvacetiletým Američanem prohrál za hodinu a 44 minut a v osmém vzájemném zápase si připsal sedmou porážku. Roddick se ve čtvrtfinále utká s basilejským rodákem a další bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Bez problémů pokračuje ve Švýcarsku první hráč světa Novak Djokovič. Srb, který ve Basileji startuje po šestitýdenní pauze, porazil ve druhém kole Poláka Lukasze Kubota 6:1, 6:2. Ve čtvrtfinále se vítěz turnaje z roku 2009 a loňský finalista utká s Marcosem Baghdatisem z Kypru.

Tsonga vypadl ve Valencii s Querreym a Berdycha nepředstihne

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga nečekaně vypadl v druhém kole turnaje ve Valencii s Američanem Samem Querreym a nepředstihne Tomáše Berdycha v žebříčku pro postup na Turnaj mistrů. Berdych si tak navzdory vyřazení v prvním kole v Basileji udrží i po tomto týdnu šesté místo.

Tsonga se postupem do druhého kola ve Valencii přiblížil Berdychovi na pět bodů a zdálo se, že českého hráče předstihne, dnes však překvapivě vypadl. Se 116. tenistou světa Querreym, jenž před Valencií vyhrál zápas na okruhu ATP naposledy v červnu, prohrál za hodinu a čtvrt 6:7, 2:6.

Jistotu účasti na Turnaji mistrů v Londýně má zatím pět nejlepších tenistů sezony. Zbylou trojici definitivně určí příští týden turnaj série Masters v Paříži.

Ivanovičová zahájila úspěšně obhajobu titulu na Bali

Srbská tenistka Ana Ivanovičová vykročila úspěšně za obhajobou loňského triumfu na takzvaném Turnaji šampionek na Bali. Bývalá světová jednička v prvním kole, jež je vzhledem k osmičlennému poli tenistek zároveň čtvrtfinále, porazila 6:3, 6:3 Robertu Vinciovou z Itálie.

Ivanovičová se v Indonésii v semifinále utká s Ruskou Naďou Petrovovou, která porazila 6:4, 6:3 druhou nasazenou Číňanku Pcheng Šuaj.

Na Turnaji šampionek s dotací 600 tisíc dolarů startuje šest nejlepších tenistek žebříčku, které letos vyhrály turnaj WTA a nekvalifikovaly se na prestižnější Turnaj mistryň. Zbývající dvě dostaly divoké karty.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Slovenka Daniela Hantuchová s Němkou Sabine Lisickou a Francouzka Marion Bartoliová s Anabel Medinaovou ze Španělska.

BALI (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Petrovová (Rus.) - Pcheng Šuaj (2-Čína) 6:4, 6:3, Ivanovičová (Srb.) - Vinciová (4-It.) 6:3, 6:3.
VALENCIE (tvrdý povrch, dotace 2,019 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (USA) - Tsonga (2-Fr.) 7:6 (7:5), 6:2, Del Potro (6-Arg.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:4, Mónaco (Arg.) - Fognini (It.) 6:3, 6:1, Ferrero (Šp.) - Bogomolov (USA) 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, Granollers (Šp.) - Čilič (Chorv.) 3:6, 6:3, 7:5.
BASILEJ (tvrdý povrch, dotace 1,838 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (7-USA) - Štěpánek (ČR) 2:6, 6:3, 6:3, Djokovič (1-Srb.) - Kubot (Pol.) 6:1, 6:2, Nišikori (Jap.) - Seppi (It.) 6:3, 7:6 (7:4), Kukuškin (Kaz.) - Blake (USA) 6:3, 6:4, Mayer (Něm.) - Ljubičič (Chorv.) 6:3, 6:1, Wawrinka (Švýc.) - Haase (Niz.) 4:6, 6:1, 6:2.

Reklama