Hlavní obsah

Wawrinka - Karacev 7:6. 6:4Štvanický challenger vyhrál hvězdný Švýcar Wawrinka

Aktualizováno

Švýcarský tenista Stan Wawrinka potvrdil roli hlavního favorita challengeru ATP na pražské Štvanici. Vítěz tří grandslamů porazil ve finále Rusa Aslana Karaceva 7:6, 6:4. V příštím týdnu se Wawrinka v rámci rozehrání po koronavirové pauze představí v Praze ještě na dalším antukovém challengeru na kurtech Spojů na Žižkově.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítěz pražského turnaje I. ČLTK Prague Open Stan Wawrinka ze Švýcarska.

Článek

V předchozích čtyřech zápasech na Štvanici včetně semifinále s českým talentem Michaelem Vrbenským odehrál Wawrinka pokaždé tři sety. Finále ale sedmnáctý hráč světa zvládl bez ztráty sady za hodinu a tři čtvrtě.

Karacev, kterému patří v pořadí ATP až 263. místo, švýcarské hvězdě v prvním setu statečně vzdoroval. Oba si udrželi podání, takže rozhodoval tie-break. V něm se ruský tenista ujal vedení 2:0, ale zbylé výměny ovládl pětatřicetiletý Švýcar.

Druhou sadu rozhodl třetí game, v němž Wawrinka proměnil druhý brejkbol a ujal se vedení 2:1. V dalších hrách už si tenisté udrželi servis a někdejší vítěz Australian Open, Roland Garros a US Open v desátém gamu využil druhý mečbol.

Bývalá světová trojka se v Praze rozehrává před antukovou sezonou v Evropě, zářijové US Open vynechá.

Tenisový turnaj mužů I. ČLTK Prague Open 2020, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 137.560 eur):
Dvouhra - finále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Karacev (Rus.) 7:6 (7:2), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Herbert, Rinderknech (Fr.) - Kolář, Rosol (ČR) 6:3, 6:4.

Reklama