Hlavní obsah

Svět se klaní legendě. Úžasné, dědo, chválí svého krajana Wawrinka

Melbourne/Praha

Nedělní finále mužské dvouhry na Australian Open mezi Rogerem Federerem a Marinem Čiličem nabídlo napínavou podívanou. Po pětisetové bitvě se nakonec radoval z vítězství šestatřicetiletý Federer, který do své famózní sbírky přidal už dvacátý grandslamový titul. Legendárního tenistu opěvují nejen média, ale i jeho soupeři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer svůj 20. grandslamový titul oplakalVideo: sntv

 
Článek

„Svět se klaní králi Rogerovi,“ napsal švýcarský web Blick.ch a Neue Zürcher Zeitung poukázal na to, že oslavovat Federera může svět ještě hodně dlouho. „Všem dal najevo, že jeho odchod do důchodu je v nedohlednu,“ napsal nzz.ch a podobně reagoval německý Bild. „Jeho věk mu nepřekáží. Roger Federer opět přepsal tenisovou historii.“

S gratulacemi na sociálních sítích přispěchali kolegové a kolegyně slavného tenisty. „Skvěle provedené Rogere. Působivých dvacet grandslamů,“ napsal Tomáš Berdych, který se švýcarským hráčem vypadl letos na Australian Open ve čtvrtfinále. „Úžasné, dědo,“ vtipkoval Federerův krajan Stanislas Wawrinka.

„RF 20! Neuvěřitelná sbírka. Gratuluji Rogere,“ uvedl na Twitteru Jamie Murray, bratr Andyho Murrayho. „Absolutně neuvěřitelné. Jednoduše nejlepší!“ chválila Ruska Jelena Vesninová. Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová se prý také rozplakala, když viděla uslzeného Rogera. „Nechybělo mnoho a zvládl by tu řeč bez slz. Teď tady pláču s ním,“ přiznala třiadvacetiletá kráska.

„Ještě nikdo mě tak nerozplakal jako teď Roger Federer,“ napsala Chris Evertová, osmnáctinásobná grandslamová vítězka. Gratulacemi fenomenálního tenistu zahrnuli i další sportovci, třeba fotbalisté Mesut Özil, Philipp Lahm či Rio Ferdinand. „Největší tenista v historii! Dvacet titulů. Gratulace, Rogere,“ ocenil Mesut Özil, záložník německé reprezentace.

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.