Hlavní obsah

Světová jednička Bartyová se nezúčastní finále Billie Jean King Cupu v Praze

Světová tenisová jednička Ashleigh Bartyová nebude reprezentovat Austrálii na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové začátkem listopadu v Praze. Dvojnásobná grandslamová šampionka se už nejspíš kvůli koronavirovým opatřením v této sezoně na kurtech nepředstaví.

Foto: Sport.cz

Světová jednička Ashleigh Bartyová.

Článek

Bartyová se po vyřazení v 3. kole US Open vrátila v září domů do Austrálie, kde nebyla prakticky celý rok, neboť po příjezdu do země je nutná čtrnáctidenní karanténa v hotelu. Její trenér také uvedl, že zřejmě nebude startovat ani na Turnaji mistryň, jenž se bude hrát bezprostředně po Billie Jean King Cupu 10. až 17. listopadu v mexické Guadalajaře.

Pětadvacetiletá Bartyová už kvůli koronaviru vynechala téměř celý minulý ročník, na WTA Tour se na rozdíl od většiny hráček nevrátila ani po restartu po několikaměsíční pauze. Letos Bartyová vyhrála pět turnajů včetně Wimbledonu.

Austrálie je se sedmi triumfy třetí nejúspěšnější zemí ženské týmové soutěže po USA a Česku. Při neúčasti Bartyové bude v O2 areně její jedničkou 47. tenistka žebříčku Ajla Tomljanovicová. Ve skupině B se Australanky střetnou s Běloruskem a Belgií.

Reklama

Související témata: