Hlavní obsah

Šwiateková přeskupí síly a vynechá tenisový turnaj v Guadalajaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenistka Iga Šwiateková vynechá nadcházející turnaj elitní kategorie WTA 1000 v Guadalajaře, aby si odpočinula před náročnou závěrečnou částí sezony. Dvaadvacetiletá Polka, která po neúspěšné obhajobě titulu na US Open přišla o pozici světové jedničky, na sociálních sítích uvedla, že chce minimalizovat riziko zranění a rozhodla se proto upravit svůj program.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Polská tenistka Iga Šwiateková.

Článek

Šwiateková prohrála na posledním grandslamu sezony v osmifinále s Jelenou Ostapenkovou a uvolnila tím cestu do čela žebříčku Aryně Sabalenkové. Nyní chce po 75 týdnech na tenisovém trůnu přeskupit síly a dopřát si restart.

„Musím poslouchat své tělo a sezona je velice intenzivní - nejvyšší prioritou je dohrát až do konce ve zdraví a naplánovat všechno chytře tak, abych neriskovala zranění,“ uvedla Šwiateková na platformě X, dříve twitteru. „Bohužel se musím vzhledem ke změně programu odhlásit z turnaje v Guadalajaře,“ dodala.

Předposlední turnaje WTA 1000 v sezoně začne 17. září a Šwiateková na něm měla startovat poprvé. K turnajům se chystá vrátit až o týden později v Tokiu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.