Hlavní obsah

Takhle se loučila šampiónka US Open. Slzy tekly, přítel dojal pugetem a Šafářová přála štěstí

Velkolepou rozlučku s tenisovou kariérou si užívala na římském stadiónu Foro Italico úřadující šampiónka US Open Flavia Pennettaová, která po loňském Turnaji mistryň na okruhu WTA nenastupuje.

Flavia Pennettaová se loučila s kariérou

 
Článek

Během rozlučky z obrazovky nad kurtem zaznívaly vzkazy od celé řady tenisových osobností. Nechyběl ani Novak Djokovič, který potěšil Pennettaovou i fanoušky v hledišti proslovem v italštině.

Vše nejlepší do života po kariéře z obrazovky popřála také česká tenistka Lucie Šafářová. „Flavi, budeš nám chybět. Přeju ti všechno nejlepší do budoucna. Věřím, že ti začíná ještě lepší část života. Byla jsi skvělá hráčka a ještě lepší člověk. Doufám, že se někdy přijdeš na nás podívat na nějaký turnaj. Všichni tě moc milujeme," vzkázala brněnská tenistka.

Ta nechyběla ani mezi aktérkami ceremoniálu přímo na kurtu, kde byly také Francesca Schiavoneová, Sara Erraniová, Karin Knappová, Roberta Vinciová, Jelena Vesninová, Bethanie Matteková-Sandsová a Carla Suarezová Navarrová.

Dojemnou chvilku ještě umocnil příchod nápadníka italské tenistky Fabia Fogniniho, který kromě polibku donesl také obří puget.

Prostřednictvím sociálních sítí přispěla i česká jednička Petra Kvitová. „Flavi, jsem moc vděčná, že jsem byla tolik let spolu s tebou součástí tenisové rodiny. Jsi výborná sportovkyně a skvělý člověk. Vždycky mě potěší vidět tvoji usměvavou tvář. Přeji ti všechno nejlepší do dalšího života, buď šťastná a zdravá! Ciao bella," napsala tenistka z Fulneku.

Reklama

Související témata: