Hlavní obsah

Takové loučení si nepředstavovala. Další grandslamová vítězka odešla do důchodu

Praha

Měla teď být na turnaji v Charlestonu a usilovat o další deblový titul. Tady se taky chtěla loučit se svou kariérou. Turnaj byl ale zrušen a jednatřicetiletá Američanka Vania Kingová tak do důchodu odešla dřív, než původně chtěla. Dvojnásobná grandslamová vítězka v deblu však nesmutní, situaci chápe a zapojuje se do charitativních akcí.

Foto: Profimedia.cz

Vania Kingová (vpravo) ovládla spolu s Jaroslavou Švedovovou US Open.

Článek

Další grandslamová vítězka se rozhodla pověsit raketu na hřebíček. Po Marii Šarapovové, Caroline Wozniacké a Jekatěrině Makarovové se s tenisem loučí další hvězdná hráčka. Vania Kingová si chtěla ještě tento týden zahrát debla na svém oblíbeném turnaji v Charlestonu a poté odejít do důchodu. Avšak kvůli zrušení turnaje k tomu nedošlo.

„To vypadá, že už jsem v tenisovém důchodu,“ vtipkovala Kingová na webu WTA. „Když zrušili turnaj v Indian Wells, byla jsem v šoku. Jela jsem domů a říkala jsem si, že to pro mě před ukončením kariéry znamená, že budu mít o jeden turnaj méně,“ líčila dál. Jenže pak zrušili další a bývalá světová trojka v deblu se už na kurty nedostala.

Jejím posledním utkáním tak bylo letošní deblové čtvrtfinále na turnaji nižší kategorie v Indian Wells, kam se dostala s parťačkou Verou Zvonarevovou. Kingová to ale bere tak, jak to je, a začala pomáhat těm, kteří to potřebují. Spolu s WTA iniciuje různé kampaně a několika lidem také věnovala pět set dolarů (téměř dvanáct a půl tisíce korun).

Bývalá světová padesátka ve dvouhře začínala s tenisem ve čtyřech letech. Během své kariéry vyhrála Kingová na okruhu WTA jeden titul ve dvouhře a patnáct ve čtyřhře. Dvakrát se radovala i na grandslamech. S kazašskou tenistkou Jaroslavou Švedovovou ovládla Wimbledon a US Open.

Reklama