Hlavní obsah

Linetteová - L. Fruhvirtová 6:4, 3:6, 4:6Bravo! Linda Fruhvirtová slaví životní úspěch, Siniaková ve finále také vyhrála

Aktualizováno

Česká tenistka Linda Fruhvirtová slaví zisk prvního titulu na okruhu WTA. V indickém Čennaí vyhrála sedmnáctiletá Češka nad Polkou Magdou Linetteovou po setech 4:6, 6:3 a 6:4. Ve třetí setu předvedla Fruhvirtová senzační obrat, když od stavu 1:4 získala pět her v řadě a mohla slavit. Kateřina Siniaková pak velký den českého tenisu podtrhla triumfem v Portoroži, kde ve finále zdolala úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu po setech 6:7, 7:6, 6:4. Tereza Martincová získala v Portoroži titul ve čtyřhře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Linda Fruhvirtová vyhrála turnaj v ČennaíVideo: sntv

 
Článek

Fruhvirtová ve finálovém duelu předvedla senzační obrat. První sadu vyhrála Polka 6:4, druhý set patřil české hvězdičce. V rozhodující sadě však měla v úvodu navrch Linetteová, když vedla 4:1. Pak si ale vyžádala pomoc fyzioterapeutky a Češka zmobilizovala síly.

Za obrovských ovací fanoušků získala sedmanáctiletá Fruhvirtová pět her v řadě a ovládla finále. Se slzami v očích si vychutnávala životní úspěch, který ji ve světovém žebříčku posune do první stovky. Nyní by si ze 130. příčky měla polepšit na 74. pozici.

Foto: Profimedia.cz

Linda Fruhvirtová poté, co proměnila ve finále mečbol.

„Jsem dost v šoku a hledám ta správná slova. Je to neuvěřitelné. Byla tu skvělá atmosféra a je to něco, co si budu navždy pamatovat," řekla po utkání na kurtu Fruhvirtová a stěží zadržovala slzy.

Přehled českých a čs. vítězek tenisových turnajů WTA ve dvouhře:
167 - Martina Navrátilová
29 - Petra Kvitová
27 - Hana Mandlíková
24 - Jana Novotná
16 - Karolína Plíšková
10 - Helena Suková
7 - Regina Maršíková, Lucie Šafářová
6 - Nicole Vaidišová
4 - Renáta Tomanová
3 - Radka Zrubáková, Klára Zakopalová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková
2 - Radka Bobková, Iveta Benešová, Barbora Strýcová
1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Marie Bouzková, Linda Fruhvirtová.

Třetího singlového titulu v kariéře se ve slovinské Portoroži dočkala šestadvacetiletá Kateřina Siniaková. Ta porazila po obrovské třísetové bitvě Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

"Ani nevím, jak jsem vyhrála, protože jsem byla hodně unavená. Jen jsem se prostě snažila bojovat o každý bod. Je ve mně spousta emocí, protože jsem tohle vítězství neočekávala," řekla Siniaková při slavnostním vyhlášení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kateřina Siniaková slaví titul na turnaji v PortorožiVideo: sntv

Ve čtyřhře už na stejném turnaji české barvy triumf slaví. Uspěla sedmadvacetiletá Tereza Martincová, když získala premiérový titul na okruhu WTA. Loni si neúspěšně zahrála finále singlu na Prague Open, letos nezvládla ani dvě finále ve čtyřhře v Melbourne a Adelaide.

Tenisové turnaje žen:
Finále dvouhry v Čennaí
Linetteová (Pol.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:4, 3:6, 4:6
Finále dvouhry v Portoroži
Siniaková (ČR) - Rybakinová (Kaz.) 6:7 (4:7) 7:6 (7:5), 6:4
Finále čtyřhry
Martincová, Kosťuková (ČR/Ukr.) - Bucsaová, Mihalíková (Šp./SR) 6:4, 6:0.
Challenger v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 53 120 dolarů):
Dvouhra - finále:
Albot (2-Mold.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:0
Turnaj ITF žen v Santa Margherita di Pula v Itálii (antuka, dotace 25.000 dolarů).
Dvouhra - finále:
B. Fruhvirtová (2-ČR) - J. Pieriová (It.) 6:4, 2:0 skreč.

Reklama