Hlavní obsah

Tenisová federace ITF po tříleté pauze vrací své turnaje do Číny

Po tříleté pauze způsobené pandemií covidu-19 vrací Mezinárodní tenisová federace (ITF) své turnaje do Číny. V poslední celé sezoně v roce 2019 se tam na této nižší úrovní pod WTA či ATP Tour uskutečnilo 25 ženských akcí a patnáct mužských. O návratu informovala ITF.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Sorana Cirsteaová v zápase proti Aryně Sabalenkové. Ilustrační foto

Článek

Zda se na čínské území, které je pro ženský tenis mimořádně lukrativní, vrátí i WTA Tour, není zatím jasné. Na vině nebyl jen koronavirus, ale zejména kauza bývalé světové jedničky ve čtyřhře Pcheng Šuaj a její obvinění, že ji sexuálně napadl bývalý významný komunistický funkcionář.

"Dostali jsme ujištění, že pro hráče, jejich rodiny i týmy je bezpečné hrát v Číně, takže se těšíme, až se tam World Tennis Tour vrátí," řekl agentuře Reuters šéf ITF David Haggerty.

Vedení mužské ATP již dříve rozhodlo, že letos se její turnaje na čínské území včetně říjnového Masters v Šanghaji vrátí. Rozhodnutí, které učiní WTA, se podle ženské asociace údajně blíží. Program WTA Tour zveřejnila zatím do US Open, čili do začátku září.

Reklama

  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.