Hlavní obsah

Tenisové výdělky Sereny Williamsové budou zřejmě nadlouho rekordními

Téměř 95 milionů dolarů si na odměnách vydělala americká tenisová hvězda Serena Williamsová, která v nejspíš posledním utkání kariéry prohrála ve 3. kole US Open s Australankou Ajlou Tomljanovicovou. Je to více než dvakrát tolik než druhá hráčka historického žebříčku, jíž je její starší sestra Venus Williamsová. Tento rekord zřejmě jen tak někdo nepřekoná.

Foto: Mike Segar, Reuters

Tenistka Serena Williamsová

Článek

Od vstupu mezi profesionálky získala třiadvacetinásobná grandslamová šampionka na odměnách 94,6 milionu dolarů. Za postup do třetího kola čtyřicetiletá Williamsová vyinkasuje dalších 188 tisíc dolarů. Její sestra Venus si vydělala 42,3 milionu.

Z tenistů mají vyšší prize money než Serena pouze Srb Novak Djokovič, Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer. Všichni tři překonali hranici sta milionů dolarů, Djokovičovy výdělky se blíží ke 160 milionům.

"Ve sportu není moc příkladů, kdy je mezi první a druhým takto propastný rozdíl," uvedl sportovní ekonom Victor Matheson. "Serena má suverénně největší výdělky ze všech sportovkyň a je jednou z mála žen, která se v žebříčcích za jednotlivé roky pravidelně umísťovala v první dvacítce spolu s muži," dodal.

Reklama