Hlavní obsah

Tenisový Dream Team. Djokovič bude hrát na Laver Cupu po boku Nadala, Federera a Murrayho

Srbský tenista Novak Djokovič si letos podruhé v kariéře zahraje Laver Cup a poprvé se v jednom týmu sejde s velkými rivaly Rafaelem Nadalem, Rogerem Federerem a Andym Murrayem. Kapitán výběru Evropy Björn Borg dnes sedminásobného wimbledonského šampiona jmenoval jako čtvrtého muže svého šestičlenného družstva.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Novak Djokovič posedmé v kariéře slaví triumf ve Wimbledonu. Archivní foto

Článek

"Je to jediná soutěž, v níž můžete hrát v týmu s lidmi, se kterými normálně soupeříte. A připojit se k Rafovi, Rogerovi a Andymu, třem mým největším soupeřům všech dob, to bude skutečně unikátní okamžik v historii našeho sportu," uvedl Djokovič v prohlášení.

Nadal, Djokovič, Federer a Murray dominovali světovému tenisu v posledních dvou desetiletích. Mezi sebou si rozdělili 66 grandslamových titulů. Rekordmanem je s 22 trofejemi Nadal, Djokovič má po letošním wimbledonském triumfu o jednu méně, Federer je na dvaceti titulech a Murray má tři.

Laver Cup se hrál poprvé v roce 2017 v Praze. Všechny čtyři dosavadní ročníky vyhrála Evropa nad světovým výběrem. Djokovič dosud startoval jen ve druhém ročníku v roce 2018. Páté měření sil s výběrem světa se letos uskuteční od 23. do 25. září v Londýně.

"Nemyslím si, že bych si kdy dokázal představit, že budu mít tyhle čtyři ikony našeho sportu společně v jednom týmu," řekl Borg. "Každý rok je naším cílem vyhrát. S Rafou, Rogerem, Andym a Novakem v týmu - naše vyhlídky se mi zamlouvají," dodal.

Kapitán výběru světa John McEnroe zatím nominoval tři tenisty. Hrát budou Kanaďan Félix Auger-Aliassime, Američan Taylor Fritz a Diego Schwartzman z Argentiny.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori