Hlavní obsah

Tenisový kouč Vajda povede po rozchodu s Djokovičem svého krajana Molčana

Tenisový trenér Marián Vajda, který minulý měsíc skončil u hvězdného Novaka Djokoviče, povede nově krajana a současnou slovenskou jedničku Alexe Molčana. Sedmapadesátiletý kouč se dohodl se 47. mužem žebříčku ATP na spolupráci do konce sezony. Součástí trenérského týmu zůstává i dosavadní trenér Karol Beck.

Foto: Petr Marek, Právo

Federico Coria (vpravo) a Alex Molčan (vlevo) při závěrečném ceremoniálu v Prostějově. Ilustrační foto.

Článek

"Když se objevila zpráva, že jsem u Novaka skončil, měl jsem hodně telefonů. Kontaktovali mě různí zástupci, ale konkrétní nabídky jsem nedostával, protože jsem vše v zárodku odmítal. Potom se ale naskytla tato šance. Jsem spokojený, protože mohu trénovat nejlepšího hráče na Slovensku. Neváhal jsem dlouho," citoval Vajdu web deníku Pravda.

Rodák z Povážské Bystrice vedl Djokoviče v letech 2006 až 2017 a následně i od roku 2018 do letošního března. Pomohl mu nejen k postu světové jedničky, ale i ke všem 20 grandslamovým titulům.

Čtyřiatřicetiletou světovou jedničku Djokoviče vede po Vajdově odchodu Chorvat Goran Ivaniševič. "Novak a já jsme stále přátelé, byl to přátelský rozchod. Řekl jsem Goranovi, že se uvidíme v Paříži. Novakovi jsem to (o spolupráci s Molčanem) neřekl, ale Goranovi ano, takže jsem si jistý, že to ví i Novak," uvedl Vajda.

Podle slovenského trenéra se chtěl Djokovič více koncentrovat na grandslamové turnaje a příliš početný trenérský tým mu v takovém případě nedával smysl. "Chtěl to zredukovat a mít jen jednoho trenéra. Vybral si Gorana Ivaničeviče. Nebyl důvod, aby nás bylo víc. Nikdy jsme se však o tom přímo nebavili. Vycházím jen z analýzy programu, který si připravil na nejbližší období," podotkl Vajda.

Sedmapadesátiletý kouč má nyní v plánu pomoci k vrcholu také Molčanovi. "Alex je v žebříčku na podobném místě, jako byl na začátku naší spolupráce i Novak. Nemáme na Slovensku moc špičkových hráčů, ale zaujalo mě, že je Alex mladý a stále má šanci se zlepšovat. Nebudu na něj vytvářet tlak, ani za něj mluvit. Samozřejmě chci, aby nadále stoupal v žebříčku a dařilo se mu na grandslamových turnajích. Nebude to ale lehké," dodal Vajda.

Slovenský kouč by se mohl po Molčanově boku představit poprvé už příští týden na Masters v Římě.

Reklama

Související témata:
  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.