Hlavní obsah

Jihoafrický tenista Anderson ukončil v 35 letech kariéru

Někdejší finalista Wimbledonu a US Open Kevin Anderson oznámil konec tenisové kariéry. Pětatřicetiletý Jihoafričan, jenž kvůli častým zraněním nikdy zcela nenaplnil svůj potenciál, o svém rozhodnutí informoval na twitteru.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Jihoafričan Kevin Anderson na snímku z října 2021 v Indian Wells v utkání s Gaëlem Monfilsem z Francie.

Článek

Ve světovém žebříčku vystoupal 203 centimetrů vysoký tenista, jenž vždy vynikal skvělým servisem, nejvýše na páté místo v roce 2018. Po sérii zranění kolena, ramena a kotníku ale aktuálně vypadl z první stovky.

"Prožil jsem tolik různých výzev a emocí, tento sport může být velice vzrušující, ale zároveň i osamělý. Zažil jsem vrcholy a pády, ale za nic bych to nevyměnil," uvedl. "Když jsem byl malý, táta mi říkal, že úspěch neurčují výsledky, ale úsilí a oběti, které vynaložíte na své cestě za tím stát se svým nejlepším já. A já do toho dal všechno," dodal.

Anderson začal s profesionálním tenisem v roce 2007. Na okruhu ATP získal sedm titulů ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. Na grandslamech se k triumfu dostal nejblíže v roce 2017, kdy prohrál finále US Open s Rafaelem Nadalem, a o rok později ve Wimbledonu, kde v duelu o titul podlehl Novaku Djokovičovi.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.