Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Ostravě požádal o výjimku ze zákazu sportu

Organizátoři tenisového J&T Banka Ostrava Open 2020 žádají o výjimku ze zákazu sportu, aby se mohl turnaj okruhu WTA od 19. do 25. října uskutečnit. Opatření zakazující od pondělí na dva týdny veškeré sportovní aktivity dnes oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula. Zároveň uvedl, že mezistátní utkání a akce mohou dostat výjimku.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Karolína Plíšková by měla být v Ostravě nasazenou jedničkou.

Článek

"Už jsme poslali žádost k rukám ministra zdravotnictví a budeme trpělivě čekat na výsledek," řekl ČTK za organizátory Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, s kterou se na akci podílí agentura PR Stars a marketingově společnost TK Plus.

"Respektujeme nařízení ministra zdravotnictví a chápeme, že jsou vzhledem k situaci v Česku nezbytná," uvedl Petera. K udělení výjimky může přispět, že tenisové turnaje zdárně fungují v tzv. bublině.

"WTA má propracovanou anticovidovou logistiku, možná je jednou z nejdokonalejších v profesionálním sportu. Už je prověřená řadou turnajů, které se hrály i u nás," konstatoval Petera.

"Věřím, že nehrozí, aby konání turnaje mohlo zhoršit situaci v Česku. Jedná se o největší turnaj, jaký se kdy v Česku hrál," uvedl Petera. Nechtěl si zatím ani na okamžik připustit, že by přípravné práce na turnaji přišly najednou vniveč.

Halový turnaj v Ostravě má dotaci 528.500 dolarů a do kalendáře se dostal jako náhrada za čínské Čeng-čou. Jedničkou by měla být Karolína Plíšková, přihlášeny jsou i Petra Kvitová, Markéta Vondroušová či Karolína Muchová.

Reklama

Související témata: