Hlavní obsah

Tenista Roddick se rozešel s trenérem Connorsem

DUBAJ

Americký tenista Andy Roddick, jenž ve čtvrtek na turnaji v Dubaji postoupil přes Rafaela Nadala do semifinále, oznámil rozchod se svým trenérem Jimmym Connorsem. Pětadvacetiletý Američan o jménu jeho nástupce zatím nepřemýšlí.

Článek

"Asi před týdnem Jimmy spolupráci ukončil. Děkuji mu za celý ten čas, co mi věnoval, a chovám k němu velký respekt. Učil jsem se od něj, jak hrát na kurtu, ale také jak žít mimo něj. Myslím, že pro něj bylo těžké pracovat jen na částečný úvazek a také jsme asi nedosáhli výsledků, jaké bychom chtěli," oznámil šestý hráč světa po utkání s Nadalem.

Bývalý nejlepší světový tenista a vítěz osmi grandslamů Connors začal spolupracovat s Roddickem v létě roku 2006 a svému svěřenci pomohl k návratu mezi nejužší světovou špičku. "Pomohl mi zlepšit bekhend. Mám ho nyní mnohem jistější a nebezpečnější," svěřil se Roddick.

Connorsův odchod už prý nějaký čas tušil. "Když cestujete z Austrálie, do Rakouska, do Kalifornie a pak do Dubaje, je komunikace obtížná. Chápu, že chce víc času trávit se svými psy a na golfovém hřišti," dodal.

Reklama