Hlavní obsah

Totální ostuda ATP. Neměl jsem šanci, rozčiloval se Zverev po výprasku ve finále v Madridu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělo to být parádní vyvrcholení turnaje, ale servírovala se jednostranná záležitost bez náboje. Devatenáctiletá tenisová senzace Carlos Alcaraz smetl (6:3, 6:1) na domácí půdě v Madridu nasazenou dvojku Alexandera Zvereva ve finálovém duelu, který trval jen něco málo přes hodinu. Německý tenista po jasné porážce částečně svaloval svůj slabý výkon na ATP a organizátory turnaje.

Sestřih tenisového zápasu v Madridu Zverev - AlcarazVideo: sntv

 
Článek

Zverevovi se hodně nezamlouval časový harmonogram zápasů, protože k semifinálové bitvě proti Stefanosi Tsitsipasovi nastupoval téměř o půlnoci ze soboty na neděli. A to už čtvrtfinále s Felixem Augerem-Aliassimem předtím dohrával hodně pozdě v noci.

„Carlos (Alcaraz) hrál parádně, o tom vůbec není pochyb. Ale jednu věc, kterou tady musím říct, je, že práce, jakou tady odvedla ATP, je totální ostuda. Před dvěma dny jsem se dostal do postele ve 4:30, včera pak v 5:20," rozčiloval se Zverev na tiskové konferenci.

„Kdyby normální člověk šel spát ve 4:30 a pak po páté ráno, měl by pak problém vůbec vstát z postele. A já šel hrát finále s Alcarazem, který je pro mě momentálně nejlepší hráč na světě. To je hodně těžký úkol," pokračoval.

„Na kurtu jsem byl naštvaný, neměl jsem žádnou koordinaci na servisu, ani při základních úderech. Zkazil jsem dvě smeče, které byly super jednoduché, dívám se na míček a všechno se to přede mnou hýbe. Nechci se na nic vymlouvat. Dnes bych asi nejspíš prohrál, i kdybych byl čerstvý a fit, ale zcela jistě by to byl mnohem lepší zápas," mrzelo německého tenistu.

„Abych byl upřímný, je mi líto toho finále. Mohl to být skvělý zápas. Ale neměl jsem vůbec šanci předvést svoji úroveň. A tohle se děje na každotýdenní bázi," postěžoval si se zjevnou narážkou na svůj duel v mexickém Acapulcu, kde hrál s Jensonem Brooksbym zápas, který začal v 1:30 tamního času a skončil ve 4:55.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori