Hlavní obsah

Trapas tenisové hvězdy. Na zápas bez rakety!

Barcelona/Praha

Boty, triko, míče... ale kde mám raketu? Ruský tenista Andrej Rubljov postoupil přes Itala Federica Gaioa do osmifinále turnaje v Barceloně. Před začátkem zápasu si ale utrhl pořádnou ostudu. Zapomněl si totiž na kurt vzít raketu!

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Ruský tenista Andrej Rubljov po čtvrtfinále Miami Open 2021.

Článek

Aktuálně sedmý hráč světového žebříčku si na posledních turnajích nevede špatně. V Miami ho vyřadil v semifinále pozdější celkový vítěz Hubert Hurkacz, v Monte Carlu vyřadil Nadala a postoupil až do finále, kde byl nad jeho síly Řek Stefanos Tsitsipas. Do turnaje v Barceloně nastoupil rovnou do druhého kola, v tom prvním měl volný los.

Na kurt nakráčel sebevědomě, ověšený taškami, které pak položil na lavičku, rozepl a ups, rakety tam nebyly. Italský soupeř a rozhodčí mezitím nervózně přešlapovali u sítě a čekali, aby mohla proběhnout rozcvička. Rubljov jim přiznal, že nemá s čím hrát.

Umpirový rozhodčí byl však ochotný a nabídl tenistovi pomoc. „Vyplétač vám je přinese co nejrychleji," ujistil Rubljova. Komentátory utkání tento moment velmi pobavil. „On si zapomněl raketu? To neví, že když chce hrát tenis, musí ji mít?" smáli se.

Třiadvacetiletý tenista se však tímto trapným momentem nenechal rozhodit a po setech 6:4 a 6:3 postoupil do osmifinále, ve kterém vyzve Alberta Ramose.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori